Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Placičky z tresky a hrášku

Smažené placičky na různé způsoby děti doslova milují. V těchto placičkách z tresky a hrášku ani nepoznáte, že v nich ryba je. Křupavé placičky můžeme podávat s bylinkovým dipem ze zakysané smetany.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Filety z tresky povaříme ve slané vodě s bobkovými listy, pepřem a novým kořením asi 15 minut. Rybu slijeme, necháme okapat a vychladnout. Krok 2: Maso nakrájíme na kousky a promícháme s hráškem, citronovou kůrou, hořčicí, moukou a vejcem. Krok 3: Z hmoty tvoříme malé placičky, které obalíme ve strouhance. Krok 4: V rozpáleném oleji smažíme placičky z obou stran dozlatova. Po usmažení placičky klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk.

TIP: Aljašská treska po mlynářsku podle ČSN - rady, tipy

Zveřejněno 4. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Placičky z tresky a hrášku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxMKR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Placičky z tresky a hrášku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxMKR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
treska aljašská, sůl, bobkový list, pepř černý, koření nové koření, hrášek mražený, kůra citronová, hořčice, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu