Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur s tuňákem

Bulgur je tradiční pro kuchyni na Středním Východě. Jeho hlavním benefitem je dobrá stravitelnost a vysoký obsah vlákniny a také variabilita. Připravte jej třeba s tuňákem, který je bohatý na bílkoviny, získáte tak vyvážené jídlo.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur propláchneme vodou a povaříme ho v zeleninovém vývaru asi 10 minut. Krok 2: Rajčátka nakrájíme na malé kousky, olivy nakrájíme na plátky, z kukuřice slijeme nálev a necháme ji na sítku okapat. Okurku nakrájíme na malé kostičky. Krok 3: K bulguru přidáme rajčata, olivy, kukuřici a okurku. Krok 4: Vše zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Na jednotlivé porce rozložíme tuňáka a posypeme řeřichou. Podávat můžeme jak teplé, tak i vychlazené.

TIP: Co se dá udělat z tuňáka v konzervě?

Zveřejněno 14. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s tuňákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6Jj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s tuňákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6Jj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bulgur, vývar zeleninový, rajče, kukuřice sterilovaná, okurka salátová, olivy černé bez pecky, olej olivový, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, tuňák ve vlastní šťávě, řeřicha

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu