Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur s tuňákem

Bulgur je tradiční pro kuchyni na Středním Východě. Jeho hlavním benefitem je dobrá stravitelnost a vysoký obsah vlákniny a také variabilita. Připravte jej třeba s tuňákem, který je bohatý na bílkoviny, získáte tak vyvážené jídlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur propláchneme vodou a povaříme ho v zeleninovém vývaru asi 10 minut. Krok 2: Rajčátka nakrájíme na malé kousky, olivy nakrájíme na plátky, z kukuřice slijeme nálev a necháme ji na sítku okapat. Okurku nakrájíme na malé kostičky. Krok 3: K bulguru přidáme rajčata, olivy, kukuřici a okurku. Krok 4: Vše zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Na jednotlivé porce rozložíme tuňáka a posypeme řeřichou. Podávat můžeme jak teplé, tak i vychlazené.

TIP: Co se dá udělat z tuňáka v konzervě?

Zveřejněno 14. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s tuňákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6Jj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s tuňákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6Jj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bulgur, vývar zeleninový, rajče, kukuřice sterilovaná, okurka salátová, olivy černé bez pecky, olej olivový, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, tuňák ve vlastní šťávě, řeřicha

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu