Jambalaya s bulgurem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

2 stehenní kuřecí plátky
1 chorizo (nebo jinou pikantní paprikovou klobásu)
150 g vyloupaných čerstvých krevet (kdo nemá rád mořské plody, může vynechat)
1 červená paprika
1 cibule
2 - 3 řapíky celeru
100 ml drcených rajčat
3 stroužky česneku
200 ml kuřecího vývaru
2 bobkové listy
zarovnaná 1 PL sladké mleté papriky
1 KL uzené papriky
špetka drceného chilli
hrnek hrubého bulguru
zelená petrželka
pár snítek tymiánu
sůl
olej
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, krevety vyloupeme a očistíme, chorizo nakrájíme na kolečka. Cibuli na jemné kostičky, papriku a celer na proužky.
    Nejprve na oleji orestujeme maso, osolíme a přihodíme klobásu. Chvíli opékáme a pak přidáme cibuli. Jakmile zesklovatí, vložíme ke směsi papriku a celer a také orestujeme. Pak zaprášíme paprikami a přilijeme drcená rajčata a vývar, vložíme bobkové listy, tymián, drcené chilli a posekaný česnek.

  2. Necháme cca 15 minut probublávat. Nakonec přidáme krevety a asi po dvou minutách vsypeme bulgur. Musí být v pánvi dostatečné množství tekutiny, abyste neměli málo, je třeba podle potřeby přilévat vývar nebo vodu. Necháme asi 5 minut probublávat na mírném ohni vše dohromady, poté odstavíme a necháme přiklopené bulgur vsáknout tekutinu a změknout. Podle potřeby ještě dochuťte. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 137 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jambalaya s bulgurem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuře jambalaya bulgur recept kuřecí kousky s bulgurem recepty z bulguru recepty s bulgurem kuře s bulgurem jambalaya recept recept s bulgurem zeleninová jamblája

Zapomněl/a jsem heslo