Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankovo-ovesné vafle

Oblíbenou sladkou snídani jsou křehké vafle, které můžete připravit i ve zdravější variantě a to z pohankové a ovesné mouky. Jak hotové vafle ozdobíte, je čistě jen na vás, skvěle chutnají s čerstvým ovocem a zakysanou smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo, vejce a třtinový cukr ušleháme dohladka. Poté přidáme pohankovou i ovesnou mouku, vanilkový cukr a kypřicí prášek. Krok 2: Všechno důkladně ušleháme. V případě potřeby přidáme trochu vody. Krok 3: Vafle pečeme ve vaflovači, který podle potřeby potíráme máslem nebo olejem.

TIP: Co se hodí na vafle - rady a tipy

Zveřejněno 16. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankovo-ovesné vafle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6wgV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankovo-ovesné vafle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6wgV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, vejce, cukr třtinový, mouka pohanková, mouka ovesná, cukr vanilkový, kypřící prášek, voda, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu