Pohankovo-ovesné vafle
Oblíbenou sladkou snídani jsou křehké vafle, které můžete připravit i ve zdravější variantě a to z pohankové a ovesné mouky. Jak hotové vafle ozdobíte, je čistě jen na vás, skvěle chutnají s čerstvým ovocem a zakysanou smetanou.
Postup přípravy
Krok 1: Změklé máslo, vejce a třtinový cukr ušleháme dohladka. Poté přidáme pohankovou i ovesnou mouku, vanilkový cukr a kypřicí prášek.
Krok 2: Všechno důkladně ušleháme. V případě potřeby přidáme trochu vody.
Krok 3: Vafle pečeme ve vaflovači, který podle potřeby potíráme máslem nebo olejem.
Zveřejněno 16. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohankovo-ovesné vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6wgV
Moje poznámka
Pohankovo-ovesné vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6wgV
Nejnovější recepty
Dýňový koláč à la pizza pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový větrník na plech
dejvi01 před 1 hodinou
Bílý chléb
Petulice před 1 hodinou
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 3 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 3 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 5 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 6 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 6 hodinami
Suroviny:
máslo,
vejce,
cukr třtinový,
mouka pohanková,
mouka ovesná,
cukr vanilkový,
kypřící prášek,
voda,
tuk
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.