Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arabský hummus

Hummus je tradiční arabský pokrm, který má kořeny na Blízkém východě. Jeho základem je vařená cizrna, citronová šťáva a česnek, které vytvoří výtečnou pomazánku ideální k bílému pečivu nebo libanonskému chlebu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby namočení cizrny

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby namočení cizrny)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme den předem do vody. Krok 2: Druhý den cizrnu slijeme, zalijeme vodou, přidáme kurkumu a vaříme doměkka, zhruba 1 hodinu. Ke konci vaření cizrnu osolíme. Krok 3: Po uvaření cizrnu necháme vychladnout a menší část oddělíme. Krok 4: Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Zbylou cizrnu s troškou vývaru a solí rozmixujeme na hustou hmotu. Krok 5: Přidáme tahini, česnek a citronovou šťávu a dosolíme. Hummus uprostřed ozdobíme cizrnou vcelku, posypeme paprikou, kmínem a lehce polijeme olivovým olejem.

TIP: Hummus, falafel a jídla z cizrny

Zveřejněno 21. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arabský hummus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkX2p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arabský hummus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkX2p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna, kurkuma, tahini, česnek, šťáva citronová, olej olivový, vývar masový, sůl, paprika sušená sladká, římský kmín mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu