Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nudličky vepřových jater v pikantní omáčce

Játra jsou výživnou potravinou, bohatou na bílkoviny a železo. Lehce orestovaná a podušená na cibulce s kapií, rajčatovou pastou, worcesterovou a sójovou omáčkou získají jemně exotický nádech a skvěle se hodí k rýži i bramborovým přílohám.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, zbavíme tuhých blan, nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky. Omytou papriku zbavíme semínek i žilek a nakrájíme na proužky. Pórek nakrájíme na kolečka, dobře propláchneme pod tekoucí vodou a necháme na cedníku okapat. Očištěný česnek a zázvor nasekáme najemno. Krok 3: Do hluboké rozehřáté pánve dáme lžíci oleje a játra restujeme cca 5 minut ze všech stran, poté vyndáme do misky. Krok 4: Do pánve s výpekem přidáme olej a orestujeme cibuli dozlatova. Když začne zlátnout přidáme česnek a zázvor a necháme rozvonět. Krok 5: Podlijeme trochou vody a přilijeme worcester a sójovou omáčku. Rajčatovou a chilli pastu rozmícháme ve 150 ml vody a také je přilijeme do pánve. Promícháme, vrátíme do pánve játra a za občasného podlití a promíchání dusíme asi 10 minut. Podle chuti dosolíme, opepříme, případně přidáme chilli nebo sójovou omáčku. Krok 6: Podáváme posypané natí cibulky a petržele, s různě upravenými bramborami, rýží nebo chlebem. Doplníme čerstvým salátem dle vlastního výběru.

TIP: Jak na restování

Zveřejněno 27. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nudličky vepřových jater v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkX94

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nudličky vepřových jater v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkX94

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jelikož u nás jím játra jenom já, tak jsem ji je na dnes a zítra připravila... ale teda hovězí, z mladého býčka... a mňam! Vynikající kombinace chutí!????????

veronika_straka: :-K Moc děkuji za komentář, jsem na tom podobně - já je mám moc ráda a ostatní nemusí tak dělám dobrůtky pro sebe ???? :-K Přeji krásný a příjemný zbytek dne.

Suroviny:
játra vepřová, cibule, kapie červená, pórek, zázvor čerstvý, česnek, pasta rajčatová, omáčka worcesterová, sojová omáčka světlá, olej, pasta chilli, pepř mletý, sůl, voda, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu