Bezlepkové rohlíky s tangzhongem

srettka Kuchařka: srettka

4 větší rohlíky Dietní recepty , Bezlepkové 4 názory

Suroviny

Na tangzhong:
30 g rýžové hladké mouky
85 ml vody
Dále:
250 g bezlepkové mouky
(zelená směs od Adveni Donuts&Croissant na kynutá těsta)
15 g čerstvých kvasnic
30 ml oleje
230 ml vody
lžička soli
lžička cukru nebo medu
na posyp hrubá sůl, semínka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na tangzhong smícháme v kastrůlku vodu a mouku a na velice mírném plameni umícháme gelovitou hmotu, kterou dáme vychladnout.

  2. V hrnečku, cca v 5ti PL vlažné vody rozmícháme droždí, cukr a trochu mouky. Dáme k teplu vykynout.

  3. V zadělávací míse rozmícháme mouku, sůl. Přidáme kvásek, vychladlý tangzhong, vodu a zpracujeme ručně a nebo v robotu.

  4. Nakonec přidáme olej a vypracujeme hladší těsto.

  5. Necháme kynout v teple tak dlouho, až těsto dvojnásobně nabude.
    Osvědčila se mi nahřátá mikrovlnka. Tam to kyne jedna radost.

  6. Na trošku pomoučeném vále rozdělíme na 4 díly a vyválíme trojúhelníky.

  7. Stáčíme od nejširší strany a ukládáme na plech.

  8. Necháme ještě cca 20 min kynout.

  9. Troubu nahřejeme na 240°C a rohlíky pečeme do zlatavé barvy.

  10. Dáme vychladnout na mřížku.

Poznámka

Z tohoto receptu od https://lateta.cz/ jsem maximálně nadšená. Nejen že se s těstem neskutečně pracuje a má úžasnou konzistenci, ale výsledný produkt předčil má očekávání. Prvně se mi po 8 letech dceřiny diety povedlo upéct senzační, voňavé, vláčné a měkoučké pečivo. Dcera jásala a chválila až do nebe. Prý chutnají jako klasické lepkové a báječně po nich voní celý dům.

Opravdu vřele doporučuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezlepkové rohlíky s tangzhongem

  • srettka srettka(autorka receptu)

    cathleen: děkuji:-K
    objevila jsem ji na instagramu a je to takový bezlepkový guru pekař. Tam, kde už jsem hodila flintu do žita, tam mě přesvědčila, ať jí jdu klidně zase z žita vyndat:-) a měla pravdu :-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Rohlíky se ti moc povedly, sretti :-K
    La Teta má úžasné pečení :yes: chodím ji obdivovat, i když bezlepek nepeču.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    zizala: jo, super:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nakoukla jsem na její stránky - velice šikovná paní :yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo