Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňový koláč s pudinkem

Na stromech se již červenají třešně, které nejčastěji využíváme do různých koláčů a bublanin. Neváhejte a pusťte se do přípravy křehkého lineckého koláče plného třešní s vanilkovým pudinkem, který příjemně voní po griotce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chlazení

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

zapékací mísa

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Třešně omyjeme a vypeckujeme. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme včas předehřívat na 180 °C. Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Na vále promícháme mouku s 80 g cukru. Krok 3: Přidáme kousky změklé Hery, žloutky a trochu mléka. Rukama zpracujeme hladké těsto. Krok 4: Těsto vyválíme a vložíme do mísy tak, aby vytvořilo okraj. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C dozlatova, zhruba 15-20 minut. Krok 5: Z mléka, pudinkového prášku a čtyř lžic cukru uvaříme dle návodu na obalu pudink. Krok 6: Upečené těsto potřeme marmeládou, poklademe vypeckovanými třešněmi a pokapeme griotkou. Ještě teplý pudink nalijeme na koláč. Krok 7: Koláč necháme ztuhnout a vychladit v ledničce. Poté jej nakrájíme na řezy a podáváme.

TIP: Třešně - nekorunované královny léta

Zveřejněno 8. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňový koláč s pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8oN3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňový koláč s pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8oN3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, žloutek, kypřící prášek, mléko, pudink vanilkový, marmeláda, třešně, griotka, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu