Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkový nákyp

Meruňkový nákyp je skvělý způsob, jak zužitkovat letní úrodu. Nadýchaný, voňavý a plný šťavnatého ovoce potěší jako sladký oběd i lehký dezert. Jednoduchý recept, který chutná i voní po létě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku vymažeme tukem. Krok 2: Meruňky očistíme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Rýži přebereme a propláchneme. Krok 3: Do vroucího mléka přidáme 50 g cukru, 50 g másla a špetku soli. Vsypeme rýži, kterou uvaříme do měkka. Poté rýžovou kaši necháme vychladnout. Krok 4: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem, máslem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Krok 5: Do vychladlé rýžové kaše vmícháme utřené žloutky a pak lehce zapracujeme sníh. Krok 6: Polovinu hmoty rozetřeme na dno připravené zapékací misky. Poklademe meruňkami a zakryjeme zbylou rýžovou hmotou. Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 50-60 minut.

TIP: Jak upéct rýžový nákyp s ovocem - rady a tipy

Zveřejněno 20. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGPE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGPE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, vejce, mléko, cukr, máslo, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, meruňky, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu