Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový krém s řapíkatým celerem

Polévka může být samostatným pokrmem nebo součástí nedělního oběda. Jemný zeleninový krém s řapíkatým celerem není nijak složitý na přípravu, a tak jej bez obav zvládnou připravit i začátečníci. Chutná polévka dobře zasytí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme a rozebereme na menší růžičky. Zbylou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Do hrnce nalijeme 1,2 litru vody, přidáme do ní půl kostky bujonu, mrkev a květák a přivedeme k varu. Krok 3: Do vařící polévky přidáme řapíkatý celer, pórek, sůl a pepř. Zeleninu vaříme do úplného změknutí. Krok 4: Polévku sundáme z plotýnky, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu ke šlehání a již pouze prohřejeme, promícháme, dochutíme solí a podáváme. Krok 5: Na talíři můžeme polévku dozdobit kopečkem řeckého jogurtu.

TIP: Krémové polévky

Zveřejněno 28. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový krém s řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYDlj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový krém s řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYDlj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, květák, pórek, celer řapíkatý, bujón zeleninový, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání, jogurt řecký

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu