Rybíz à la brusinky
Rybíz ve stylu brusinek je skvělý způsob, jak využít sezónní plody. Sladký cukr a skořice vytvoří bohatou a voňavou chuť, rum pak přidá příjemný šmrnc. Výborný doplněk ke svíčkové, pečenému masu nebo sýrům.
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz odstopkujeme, propláchneme a vložíme do kastrolu.
Krok 2: Přivedeme jej k varu a necháme na mírném ohni do chvíle, než pustí šťávu.
Krok 3: Přidáme cukr, sáček vanilkového cukru, skořici a vaříme mírně asi 8 minut, dokud se všechen cukr úplně nerozpustí. Nakonec přidáme rum a kyselinu citronovou.
Krok 4: Horkou směs plníme do malých sklenic, které pevně uzavřeme víčky nebo obalíme celofánem. Skladujeme v chladu.
Zveřejněno 3. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybíz à la brusinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkXDp
Moje poznámka
Rybíz à la brusinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkXDp
Nejnovější recepty
Jelení závitky
Přidáno před 1 hodinou
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 2 hodinami
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 20 minutami
Guláš SPECIÁL
Sahula před 25 minutami
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 34 minutami
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 2 hodinami
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 2 hodinami
Bramboračka
Susanna před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 4 hodinami
Dršťková polévka
Andras před 4 hodinami
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 4 hodinami
Suroviny:
rybíz,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
skořice celá,
rum,
kyselina citronová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.