Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybíz à la brusinky

Rybíz ve stylu brusinek je skvělý způsob, jak využít sezónní plody. Sladký cukr a skořice vytvoří bohatou a voňavou chuť, rum pak přidá příjemný šmrnc. Výborný doplněk ke svíčkové, pečenému masu nebo sýrům.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz odstopkujeme, propláchneme a vložíme do kastrolu. Krok 2: Přivedeme jej k varu a necháme na mírném ohni do chvíle, než pustí šťávu. Krok 3: Přidáme cukr, sáček vanilkového cukru, skořici a vaříme mírně asi 8 minut, dokud se všechen cukr úplně nerozpustí. Nakonec přidáme rum a kyselinu citronovou. Krok 4: Horkou směs plníme do malých sklenic, které pevně uzavřeme víčky nebo obalíme celofánem. Skladujeme v chladu.

TIP: Jak zavařit rybíz jako brusinky?

Zveřejněno 3. 7. 2025

Poznámka autora poslirecept

Ideální ke svíčkové nebo k sýrům.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybíz à la brusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXDp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybíz à la brusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXDp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rybíz, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice celá, rum, kyselina citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu