Melounový sorbet
Pro horké letní dny představuje mírně alkoholický sorbet skvělé osvěžení. Ten melounový je navíc lehký, šťavnatý a připravený za pár minut. Stačí pár surovin, trocha chladu a letní dezert, který oslní každého, je na světě.
Postup přípravy
Krok 1: Melounovou dužinu nakrájíme na kostky, vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
Krok 2: Přidáme citronovou šťávu, cukrový sirup a sekt. Promícháme, přendáme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku přibližně na 4 hodiny.
Krok 3: Během mražení občas promícháme, aby se nevytvořily ledové krystalky.
Krok 4: Vzniklý sorbet rozdělíme do sklenic, ozdobíme snítkou máty, řezem melounu a podáváme. Je velmi osvěžující.
Zveřejněno 27. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melounový sorbet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp90r
Moje poznámka
Melounový sorbet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp90r
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Špízy z mletého masa s nivou
Přidáno před 4 hodinami
Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Přidáno před 5 hodinami
Žampionový krém
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 1 hodinou
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 2 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 3 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 3 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 4 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 4 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 5 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 5 hodinami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 5 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 6 hodinami
Suroviny:
meloun vodní,
šťáva citronová,
sirup cukrový,
sekt,
máta,
meloun
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.