Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené houby v láku

Zavařené houby v láku jsou osvědčenou klasikou, díky které si můžete chuť lesa vychutnat kdykoliv během roku. Sladkokyselý nálev dodá houbám výraznou chuť - skvělé jako příloha, do salátů nebo jen tak na chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve očistíme houby, nakrájíme je a vymácháme ve studené vodě. Houby dáme do osolené vody a necháme krátce projít varem. Krok 2: Mezitím v hrnci svaříme vodu, cukr, ocet a Deko. Vaříme 5 minut, a poté přidáme 15 tabletek cukerinu a lák odstavíme. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Feferonky nakrájíme na menší kousky. Krok 4: Do každé zavařovací sklenice dáme 2 plátky cibule a pár kousků feferonky. Poté naplníme houbami a zalijeme po okraj sklenice lákem. Krok 5: Sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80 °C. Krok 6: Zavařené houby uskladníme v tmavé a chladné místnosti.

TIP: Sterilované houby - osvědčené recepty

Zveřejněno 5. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené houby v láku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx6jD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené houby v láku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx6jD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby lesní, sůl, voda, cukr krupice, ocet, deko, cukerin, cibule, feferonka

Přidat fotografie receptu