Pečený bůček naložený v solném láku

mika59 Kuchařka: mika59

Doba přípravy: 3 dny naložení+pečení Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

1000-1200 g vepřovéhop bůčku
6-8 utřených stroužků česneku
2-3 velké cibule
sladká+pálivá paprika
pepř
kmín
bylinky: tymián, rozmarýn, libeček (podle chuti)
solný roztok:
na 1,7 l vody 100 g soli
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso osušíme a kůži nařízneme na kostičky. Vetřeme česnek po celé části masa a dáme na 2 hodiny uležet. Ve vodě necháme rozpustit sůl, můžeme ji lehce zahřát pro lepší rozpuštění, ale musíme nechat vychladnout.

  2. Maso do solného roztoku ponoříme a přikryté necháme tři dny v lednici. Před pečením maso opláchneme a osušíme. Posypeme paprikami, kmínem a oblíbeným kořením nebo bylinkami.

  3. Do pekáčku dáme jednu nakrájenou cibuli a položíme připravené maso. Zasypeme druhou cibulí, podlijeme cca 150 ml vody, přikryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů.

  4. Po deseti minutách teplotu stáhneme na 120 st. a pečeme cca 3,5-4 hodiny. Maso musí být měkké. Poté pekáč odkryjeme a dopečeme dalších cca 30 minut dokřupava. Podáváme teplé i studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 319 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený bůček naložený v solném láku

Tématické fráze: naložený bůček solný roztok na maso naložený vepřový bůček pečený solny lak na maso naložený pečený bůček pečený bůček pečeny buček recept pečený naložený buček recepty lak na bůček recept na naložený bůček bůček naložený ve slaném nálevu solný roztok na maso recept buček naložený recept na pečený bůček solný lák solný nálev na maso solný nálev naložený bůček peceny naložení bučku do laku bůček naložený na řízky