Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený bůček naložený v solném láku

Jak z vepřového masa uděláte dokonalý zlatavý poklad v podobě pečeného bůčku? Vyzkoušejte tento recept a podávejte teplé třeba s knedlíky či bramborem nebo jen tak zastudena s chlebem a okurkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 280 min + 3 dny naložení

310 min (30 min příprava + 280 min tepelná úprava, + 3 dny naložení )

21. 4. 2019 17:15

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie18 479 kJ / 4 417 kcal
Bílkoviny191,35 g
Tuky329,08 g
Vláknina79,10 g
Cholesterol 506 mg
Sodík 40,76 g
Sůl101,10 g
Sacharidy162,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

radekhk radekhk

15. 10. 2023 12:35

Dělávám podobně , ale maso na sucho posypu pragandou 0.6 Gramů na kilo masa-poctivě vetřu do všech zářezů a nechám cca hodinu při pokojové teplotě, mezi tím udělám roztok z vody a mořské soli ( nutno vyzkoušet s vodou a masem ještě před samotnou úpravou v nádobě ve které se bude macerovat) v poměru 0,6 gramů ... maso do lednice na tři-čtyři dny a vždy po 24 hodinách otočit a sledovat barvu láku.... peču pak s hromadou cibule-česneku a kmínu při 120-ti stupních zakryté bez povšimnutí 3 hodiny, odkryju, troubu nažhavím na 180, maso otočím kůži nahoru a nechám ji hodinu do křupava.... tenhle bůček se dá mazat na chleba, ale ideální je nandat do sklenic a pak na výlety-na chalupu kdy je pak večeře-oběd dílem okamžiku... finta ,, FŇ " je bůček ještě horký natrhat vidličkami a nechat zchládnout i s výpekem a sádlem,,, pak vzít bagetu rozříznout a opéci- nandat okapaný kysaný zelí-maso-hořčici. přiklopit a s kyselou okurkou vám budou trhat ruce;-)

mika59 mika59

19. 12. 2019 20:33

RH-12: To mám radost a moc děkuji za zprávu..;-):-K:-K

RH-12

19. 12. 2019 20:18

Je to výborné :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 4. 2019 19:59

mika59: Miladko,není zač;-)A jak píše Lenulka,je dobré do masa napíchat solný roztok dávkovací(marinovací)jehlou.Já do solného roztoku přidávám ještě sušený česnek.Pěkně se rozpustí a neucpává jehlu:yes:

mika59 mika59

22. 4. 2019 13:45

Lenunka: Ano, taky dobré řešení..:-)

Lenunka Lenunka

22. 4. 2019 13:42

já maso do solného láku nakládám taky max na 24 hod, jako Drahuška, ale solím ho i zevnitř pomocí dávkovací jehly:
https://www.4home.cz/davkovaci-jehla-na-marinadu/?...
naberu roztok a udělám pár vpichů, ono se to pak nasolí rovnoměrně a není potřeba delší doba, stačí i přes noc :-):-K:-K

mika59 mika59

22. 4. 2019 13:22

Anna Kocikova: Drahuško děkuji za zprávu :-K

mika59 mika59

22. 4. 2019 13:21

MamlajdaD: Děkuji moc..Je to větší kus masa tak si myslím že raději déle Ale záleží na každém..:-K

MamlajdaD MamlajdaD

22. 4. 2019 12:14

Už od prvního pohledu jen polykám sliny, určitě to co nejdřív udělám. :-D Už aby to bylo! <3 Dík za receptík! :-K Jen to čekání... No uvidím, možná ho zkrátím podle rady Anny Kocíkové:-) . Bodíkuž jsem poslala hned po prvním shlédnutí:yes:!

Ivace64 Ivace64

21. 4. 2019 20:06

:-K:-K:-!:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 4. 2019 19:07

Miladko,bůček vypadá velice hezky:-Q:-KJá do solného láku nakládám maso jen na 24 hod.Bylinky dávám raději do láku,než na maso do pekáčku.Většinou se mi při pomalejším pečení bylinky spálily:-(Takto připravené je velice chutné i plecko,nebo drůbež:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 4. 2019 18:18

<3

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 4. 2019 17:17

<3:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: naložený bůček solný roztok na maso naložený vepřový bůček pečený solny lak na maso naložený pečený bůček pečený bůček pečeny buček recept pečený naložený buček recepty lak na bůček recept na naložený bůček bůček naložený ve slaném nálevu solný roztok na maso recept buček naložený recept na pečený bůček solný lák solný nálev na maso solný nálev naložený bůček peceny naložení bučku do laku bůček naložený na řízky

Suroviny: bůček vepřový, česnek, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř mletý, kmín celý, tymián, rozmarýn, libeček, sůl

TopRecepty.cz

Pečený bůček naložený v solném láku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Z7r