

Směs z pečené hlívy ústřičné
Suroviny 4 porce
- 500 g hlívy ústřičné
- 3 zelené cibulky
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 ml suchého bílého vína
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- máslo
- 3 lžíce zakysané smetany
- zelená petrželka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Hlívu nakrájíme na kousky a 5 minut ji opékáme na směsi másla a olivového oleje. Přidáme kolečka zelené cibulky a rozetřený česnek a opékáme dalších 5 minut. Zalijeme vínem, necháme ho částečně odpařit a přilijeme smetanu. Teprve nyní osolíme a opepříme a povaříme cca dalších 5 minut.
Sejmeme z plotýnky, vmícháme zakysanou smetanu, sekanou petrželovou nať a dochutíme.
Podáváme na nasucho opečených toustech.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Směs z pečené hlívy ústřičné
-
-
Uložila,vyzkouším,bodík klikám.
-
Zítra kupuju hlívu a večeře bude jasná!
Boďka!
-
Dávám bodík a už si recept tisknu
Hlíva je prý moc zdravá, dělám z ní guláš, polévku aj. tohle vyzkouším dík
-
Nápad je to opravdu super,i my máme rádi houby a tak je to inspirace
dávám bodík
-
Bibinko, to víš, že jsem na tebe myslela - i při vaření i při vkládání. A také jsem měla tušení, že tě tím přivolám...
Děkuji za body. Zkuste, je to dobré a já už nevím, co bych pro našeho malého-velkého vegetariána furt vymýšlela... -
Eli, ty moc dobře víš, jak je u nás hlíva oblíbená a jak je zdravá, strkám jí skoro do všeho-teda kam se hodí a když jí mám zrovna doma. Tak to je pro mě recept přímo ušitej. Díky a dávám bodíka
-
Tak toto musím vyzkoušet, hlívu poslední dobou jsem kupovala častěji i na doporučení lékařky na kožním kvůli boreliózy, doporučovala mi hlívový produkt..tak jsem začala hlívu kupovat...toto opravdu zkusím a dávám bod, protože to vypadá dobře a chutně
2.
-
Mno, tousty jedna radost! Hned bych vyzkoušela