Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z hlívy

Jemná chuť hlívy ústřičné vynikne v polévce, která je lehká, sytá a zároveň plná vitamínů. Tento recept vás zahřeje v chladných dnech a potěší každého milovníka hub.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Krok 2: K cibuli přidáme očištěnou a nakrájenou hlívu a osmažíme. Když hlíva začne zlátnout, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a zaprášíme hladkou moukou. Krok 3: Vše krátce orestujeme a zalijeme 1–1,25 litrem horké vody. Do polévky přidáme pepř, kmín, protlak, prolisovaný česnek a vaříme do změknutí hlívy. Krok 4: Před koncem varu přidáme majoránku a polévku osolíme.

TIP: Hlíva ústřičná - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hlívy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXV6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hlívy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXV6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, protlak rajčatový, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, pepř mletý, kmín drcený, mouka hladká, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu