Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filé stylu Vera Cruz

Kombinace chuti jemné bílé ryby s bohatou omáčkou z rajčat, papriček, cibule, kukuřice a voňavých bylinek vás přenese na pobřeží Mexického zálivu. Pikantní kapary a svěží koriandr dodají pokrmu typický šmrnc.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata oloupeme. Slupku rajčat nařízneme na protilehlé straně od stopky do křížku a vložíme do vařící vody asi na 20 sekund. Vyjmeme a ihned vložíme do studené vody. Po chvilce slupku sloupneme. Krok 2: Bílou cibuli nakrájíme na klínky a osmahneme na lžíci oleje. Až zesklovatí, přidáme nakrájená oloupaná rajčata. Dále přidáme nakrájené papričky, kukuřici, nasekaný česnek, sůl, koření a podusíme přibližně 10 minut. Krok 3: Přidáme na klínky nakrájenou červenou cibuli, nasekaný koriandr, kapary a ještě 5 minut podusíme. Krok 4: Rybu osolíme, opepříme a osmažíme na oleji z každé strany 3-5 minut. Krok 5: Jednotlivé porce ryby podáváme se zeleninou, rýží nebo tortillami.

TIP: Jak připravit chilli con carne

Zveřejněno 11. 9. 2025

Poznámka autorky Handour

V Mexiku často používaná úprava ryb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé stylu Vera Cruz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n57P4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé stylu Vera Cruz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n57P4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet rybí, cibule bílá, cibule červená, česnek, rajče, kukuřice mražená, kapary, paprička jalapeňo nakládaná, koriandr, olej, sůl, pepř mletý, koření oregáno

Přidat fotografie receptu