Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka se zázvorem

Krémová dýňová polévka se zázvorem a pomerančovou šťávou je osvěžující a lehce pikantní. Jemná dýně se spojí s kořeněným zázvorem a šťavnatým pomerančem, smetana zjemní chuť, a křupavé plátky bagetky se sýrem ji perfektně doplní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni hokkaido rozřízneme, vydlabeme semínka s vlákny a dužinu nakrájíme na kostky. Krok 2: Vložíme do kastrolu a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Pokud použijeme místo vývaru vodu, přidáme bujón a rozmícháme. Ztlumíme teplotu a přikryté vaříme doměkka, asi 15 minut. Krok 3: Zázvor oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a v průběhu vaření přidáme do polévky. Krok 4: Když je dýně měkká, odstavíme a přidáme pomerančovou šťávu. Pak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Na talíři přimícháme trochu smetany a ozdobíme čerstvou petrželkou. Krok 5: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Papír potřeme olivovým olejem. Krok 6: Bagetku nakrájíme na kolečka, která vyskládáme na připravený plech. Krok 7: Na každý kousek položíme trochu strouhaného sýra a zprudka v troubě zapečeme, zhruba 5-7 minut. Podáváme k polévce.

TIP: Dýně mnoha podob - od dekorací po jídlo

Zveřejněno 14. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka se zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xVP2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka se zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xVP2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, sůl, vývar masový, zázvor čerstvý, šťáva pomerančová, smetana, petrželka zelená, bageta, sýr tvrdý, olej olivový

Přidat fotografie receptu