Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z dýně hokaido

Dýňová polévka je ideální volbou pro podzimní dny - jemná, krémová a voňavá. Sladká chuť dýně hokaido se skvěle doplňuje s kořeněným vývarem a smetanou, která jí dodá sametově hladkou konzistenci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dýni rozkrojíme, vydlabeme, překrájíme na menší kousky a nastrouháme nahrubo. Krok 2: V hrnci na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět cibuli. Pak přisypeme dýni. Chvíli lehce restujeme a průběžně promícháváme. Krok 3: Podlijeme vývarem, osolíme podle chuti, raději méně. Dusíme doměkka, což trvá 15–20 minut. Krok 4: Dýni rozmixujeme nebo propasírujeme, ale stačí i rozšlehat metličkou. Chceme-li, pro zjemnění přimícháme 2-3 lžíce smetany ke šlehání a podle chuti dosolíme a okořeníme mletým bílým pepřem. Krok 5: Polévku podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na tuku dozlatova).

TIP: Jak na česnekové krutony - jednoduchý návod

Zveřejněno 19. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z dýně hokaido

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wEko

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z dýně hokaido

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wEko

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, cibule, dýně hokkaido, vývar masový, pepř bílý, sůl, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu