Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák s hlívou

Křupavý bramborák s hlívou ústřičnou příjemně voní po majoránce a spojuje tradiční bramborové těsto s jemnou chutí hlívy. Díky koření a česneku má výraznou chuť a skvěle chutná se zeleninovou přílohou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 2: Z brambor slijeme přebytečnou vodu. Přidáme hlívu, mléko, vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku a dle potřeby zahustíme strouhankou. Vše promícháme. Krok 3: Na rozpáleném oleji smažíme bramboráky z obou stran dozlatova. Po usmažení bramboráky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 4: Hotové bramboráky podáváme se zeleninou.

TIP: Co se dá uvařit z hlívy ústřičné?

Zveřejněno 25. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28rk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28rk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, hlíva ústřičná, mléko, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, strouhanka, olej, zelenina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu