Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský jablečný koláč

Francouzský jablečný koláč je symbolem jednoduchosti a elegance. Jemné máslové těsto, šťavnatá jablka a křupavé mandlové plátky tvoří harmonii chutí, která potěší při nedělní kávě i slavnostní příležitosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

koláčová forma o průměru 28 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na plátky. Jablka posypeme skořicovým a vanilkovým cukrem. Krok 3: Z Hery, vajec, mouky a cukru vypracujeme těsto, které rozválíme a dáme do vymazané a vysypané koláčové formy.  Krok 4: Na těsto navrstvíme plátky jablek. Koláč posypeme mandlovými lupínky. Krok 5: Formu vložíme do trouby a koláč pečeme při 180 °C zhruba 25 minut.

TIP: Jablečné moučníky - co dobrého z jablek

Zveřejněno 27. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68GJz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68GJz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tuk hera, mouka hladká, vejce, cukr, jablko, mandle plátkové, cukr skořice, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu