Pikantní daňčí kotlík
Pikantní dančí kotlík propojuje jemné maso se žampiony, cibulí a slaninou do chutného pokrmu s lehce ovocným nádechem. Pomeranč a worcesterská omáčka dodají zvěřině šťavnatost a příjemnou vůni, která zahřeje v chladných dnech.
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme, nakrájíme a dáme do misky. Osolíme, okořeníme, zakápneme worcesterskou omáčkou a lžící oleje, zamícháme a necháme 2–3 hodiny odležet.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Z pomeranče nastrouháme část kůry. Dužinu pomeranče nakrájíme na kousky.
Krok 3: Na zbylém oleji rozškvaříme slaninu. Přidáme máslo, cibuli a osmahneme.
Krok 4: Vložíme maso, zamícháme a dusíme téměř doměkka. Dle potřeby podléváme vývarem nebo vodou.
Krok 5: Pak přidáme kečup, žampiony, trochu nastrouhané pomerančové kůry a pomerančovou dužinu. Vše ještě krátce podusíme.
Krok 6: Hotový pokrm podáváme s chlebem nebo jiným čerstvým pečivem.
Zveřejněno 9. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní daňčí kotlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYXrM
Moje poznámka
Pikantní daňčí kotlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYXrM
Nejnovější recepty
Nutellové oříšky
Přidáno před 15 hodinami
Vánoční myslivecké knoflíky
Přidáno před 23 hodinami
Bramboráky s libečkem
Přidáno 8. 10. 2025 15:14:02
Pivní cibulačka
Přidáno 8. 10. 2025 14:00:02
Srnčí guláš
Přidáno 8. 10. 2025 13:02:01
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno 8. 10. 2025 12:59:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový řízek naruby
Vierunkaa před 30 minutami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
poirotka před 59 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
mysha před 1 hodinou
Bezpracný perník
boomgo před 2 hodinami
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 2 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Danna před 2 hodinami
Krémová pórková polévka
Roobass před 4 hodinami
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
MonkaF před 4 hodinami
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Stepanka.M. před 4 hodinami
Suroviny:
maso,
sůl,
koření divočina,
omáčka worcesterová,
olej,
slanina,
máslo,
cibule,
kečup sladký,
žampióny,
pomeranče
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.