Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní daňčí kotlík

Pikantní dančí kotlík propojuje jemné maso se žampiony, cibulí a slaninou do chutného pokrmu s lehce ovocným nádechem. Pomeranč a worcesterská omáčka dodají zvěřině šťavnatost a příjemnou vůni, která zahřeje v chladných dnech.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby odležení masa

115 min (35 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme, nakrájíme a dáme do misky. Osolíme, okořeníme, zakápneme worcesterskou omáčkou a lžící oleje. Zamícháme a necháme 2–3 hodiny odležet. Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Z dobře omytého pomeranče nastrouháme část kůry. Dužinu pomeranče nakrájíme na kousky. Krok 3: Na zbylém oleji rozškvaříme slaninu. Přidáme máslo, cibuli a osmahneme. Krok 4: Vložíme maso, zamícháme a dusíme téměř doměkka. Dle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Krok 5: Pak přidáme kečup, žampiony, trochu nastrouhané pomerančové kůry a pomerančovou dužinu. Vše ještě krátce podusíme. Krok 6: Hotový pokrm podáváme s chlebem nebo jiným čerstvým pečivem.

TIP: Dančí maso - praktické tipy na jeho zpracování

Zveřejněno 9. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pikantní daňčí kotlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXrM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pikantní daňčí kotlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXrM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso dančí, sůl, koření divočina, omáčka worcesterová, olej, slanina, máslo, cibule, kečup sladký, žampióny, pomeranče

Přidat fotografie receptu