Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené zelí s jablky, brusinkami a hroznovým vínem

Jaké zelí připravit ke svatomartinské huse? To je otázka, která trápí nejednu kuchařku. Vyzkoušejte červené hlávkové zelí, dušené na zkaramelizované cibuli a dochucené naloženými brusinkami a červenými hrozny. Určitě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zelí, zbavené poškozených nebo zavadlých listů, nakrájíme na nudličky, povaříme asi 10 minut v osolené vodě a scedíme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme jablka a promícháme. Zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Krok 3: Přisypeme připravené zelí a na mírném ohni asi 15 minut vše podusíme. Občas zamícháme. Podle potřeby podlijeme troškou vody. Krok 4: Vmícháme brusinky, ochutíme solí, octem a cukrem podle chuti. Přidáme hroznové víno a necháme ho krátce prohřát.

Jak zachovat barvu červeného zelí

Zveřejněno 9. 11. 2025

Poznámka autorky maris

Takto připravené zelí chutná k pečené drůbeži, především kachně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Červené zelí s jablky, brusinkami a hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6rvg

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Červené zelí s jablky, brusinkami a hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6rvg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí červené, cibule, jablko, brusinky, víno hroznové, olej, ocet jablečný, cukr třtinový, sůl

Přidat fotografie receptu