Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnečka pro začátečníky

Tuhle česnečku zvládnete připravit, i pokud nejste zvyklí vařit. Potřebujete na ni jen pár ingrediencí a během chvilky ji můžete servírovat třeba s pořádnou dávkou strouhaného sýra a domácích krutonů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, česnek a bramboru oloupeme a umyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek nastrouháme. Bramboru nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm cibuli dosklovita. Přidáme polovinu nastrouhaného česneku, kostičky brambor a dál restujeme. Krok 3: Osolíme, opepříme a ochutíme polévkovým kořením. Zamícháme a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí brambor asi 15 minut. Krok 4: Do hrníčku rozklepneme vejce, prošleháme ho vidličkou a za stálého míchání vlijeme do vroucí polévky. Krok 5: Polévku dochutíme majoránkou, zbylým česnekem a dle potřeby osolíme. Dále nevaříme. Krok 6: Podáváme dle chuti s nastrouhaným sýrem a chlebovými krutony.

TIP: Jak připravit dokonalé krutony

Zveřejněno 12. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Česnečka pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2An

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Česnečka pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2An

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, česnek, olej, brambory, vejce, majoránka, koření polévkové, sůl, pepř mletý, voda, sýr strouhaný, krutony

Přidat fotografie receptu