Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá zeleninová polévka s rýží

Tuhle polévku zvládnete připravit i po náročném dni v práci. Základem je na másle orestovaná zelenina a jako zavářka je použita rýže. Na restování zeleniny si dejte záležet, dodá polévce správnou chuť i barvu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambor, mrkev a česnek oloupeme a umyjeme. Brambor s mrkví nakrájíme na kostičky a česnek nastrouháme. Dýni omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Není potřeba ji loupat. Růžičky květáku nakrájíme na malé kousky. Rýži dobře propláchneme. Krok 2: V hrnci na kousku másla orestujeme mrkev, dýni, brambor, květák a hrášek. Krok 3: Osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření a česnek. Zamícháme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Krok 4: Do vařící polévky přidáme rýži a vaříme asi 15 minut nebo až je zelenina i rýže měkká. Krok 5: Hotovou polévku dochutíme podle chuti a ozdobíme bylinkami.

TIP: 16 tipů na chutné zavářky do polévky

Zveřejněno 15. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rychlá zeleninová polévka s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82KA3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rychlá zeleninová polévka s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82KA3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mrkev, dýně hokkaido, hrášek mražený, květák, česnek, rýže, máslo, voda, koření polévkové, sůl, pepř mletý, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu