Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anglická hovězí pečeně

Kvalitnímu hovězímu masu nejlépe sluší pomalá příprava, která uchová jeho šťavnatost a jemnost. Lehce pikantní marináda s hořčicí a pepřem zvýrazní jeho bohatou chuť a spolu s cibulí a vínem vytvoří lahodnou omáčku. Výsledek je zaručen!

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min bez doby odležení

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 820 kJ /
4 020 kcal
Bílkoviny330,00 g
Tuky300,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 675 mg
Sodík 825 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme marinádu z hořčičných semínek, pikantní hořčice, pepře a trochy oleje. Krok 2: Hovězí maso omyjeme, osušíme a důkladně potřeme marinádou. Maso svážeme nití a necháme odležet na chladném místě nejlépe přes noc. Krok 3: Po odležení maso zprudka opečeme na troše oleje. Krok 4: Na dno pomalého hrnce vyskládáme cibuli nakrájenou na kolečka, vložíme maso, osolíme a podlijeme vínem (nebo vodou). Hrnec zapneme na 4 hodiny na nejvyšší stupeň (High). Krok 5: Poté maso vyjmeme, necháme odpočinout cca 20 minut a odstraníme nitě. Krok 6: Výpek můžete zahustit záklechtkou z trochy vody a hladké mouky nebo přidat oříšek másla a omáčku pár minut provařit. Krok 7: Podáváme se šťouchanými brambory a dušenou mrkvičkou nebo nakrájené na tenké plátky s chlebem.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 20. 10. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Hovězí maso je podle mne lepší přední, mírně prorostlé. V případě, že nemáte "pomalý hrnec" bych postup dodržela, maso bych vložila do trouby, pevně zabezpečila alobalem proti úniku páry a pekla bych při VELMI nízké teplotě asi 120°C také 4 hodiny.

Zdroj:http://www.zdravavarecka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglická hovězí pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E8Rk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglická hovězí pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E8Rk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes se chystám na tento recept.Sušenou hořčici nemám,tak jsem roztloukla semínka v hmoždíři.Pikantní hořčici rovněž nemám,tak jsem smíchala klasickou a do ní nalila trošku láku ze zavařených feferonek.Maso odpočívá v lednici a čeká až ho šoupnu do trouby,protože pomalý hrnec taky nemám.Ale myslím,že to bude i tak vynikající,jako na fotkách

Vyborne. Pokapal jsem jeste nakonec domaci majonezou podle Jamieho a prilozil fazolove lusky na slanince.

Pomaláč 21. 2. 2013 09:30
http://www.pomaly-hrnec.eu palec nahoru :yes: Podobně pomalený hovězí krk se právě chystám dělat. Ad hořčice: nevím jak moc je to stejné, ale místo zmiňované sušené používám klasická hořčičná semínka podrcená na prach ve starém těžkém hmoždíři.

Tak dělám dnes prvně a poprvé hovězí maso,jen jsem neměla sušenou hořčici a odkaz nejde otevřít,dala jsme hořčici co jsem měla doma,tak snad se povede:yes:díry za rcp...

krása, krása:yes::yes::-K:-K:-K

Recept je bezvadný a moc za něj děkuji.
Dělám vždy přes kilo masa - a zakouří se po něm hned...

Lucko - vítej v klubu PH :-D Jsem ráda, že ti chutnalo ;-):-)

Lusi - to jsem ráda, že Tě PH nezklamal, když jsme Ti ho tak doporučovali.:-) Zcela s Tebou souhlasím - maso je šťavnaté, měkkoučké, ale nerozvařené:-p

Iljusko děkuji za recept:-KMoje premiéra s PH proběhla na Tvém receptu.Ráno jsem vložila a před chvílí jsme s Janičkou obědvaly.Bylo to super, tak báječné hovězí jsem ještě nikdy neměla-měkké, šťavnaté, ale držící tvar.

Báro - jsem ráda, že chutnalo - zdar "pomalému hrnci" :yes:

Iljusko, tak jsem vcera k veceri spachala tvuj recept a moc jsme si pochutnali. V ramci hubnuti jsem ho udelala jen se 3 cajovymi lzickami oleje a omacku jsem nezahustovala. Ponornym mixerem jsem vzniklou omacku rozmixovala a vazne byla moc dobra.Ja s PH teprve zacinam a tak moc dekuji za napad. Pridavam bodik c.7:yes:

pěkné, hrnec sice nemám, ale nápad se mi líbí :yes:

nemám zkušenost, asi bych použila jen tu pikantní hořčici, ale budu ráda, když někdo ozkouší pomlít - ušetřila bych :-D

To vypadá báječně!! Nedají se použít místo sušené hořčice třeba pomletá hořčičná semínka?. Někde jsem četla, že sušená hořčice jsou vlastně hořčičná semínka smíchaná ve vodě a usušená. Ale to bylo v nějaké diskuzi. Neznám chuť sušené hořčice. Bodík dávám, cítím, že to je velmi dobré.:yes:7.

Tématické fráze:
hovězí pečeně, hovězí pečeně z krku, pečene hovezí, hovězí pečeně recept, hovězí přední krk recepty, anglicka pecene, hovězí přední krk, hovězí přední pečené, hovezi predni krk recept, hovězí pecene z krku recepty, hovezi pecene recepty, hovezi krk, pomalé pečení, hovezí pečeně z krku recept, hovězí přední recepty, recept hovězí pečeně, pečený hovezí krk, pomalé pečení masa, hovězí krk recepty, hovězí krk recept

Suroviny:
krk hovězí, víno, cibule, semínka hořčičná, hořčice pikantní, pepř drcený, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu