Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka s krupicí

Jednoduchá a rychlá polévka z rybího masa. Z kousků filet tresky, orestovaných na přepuštěném másle s cibulkou připravíme základ na polévku, kterou doplní mrkev a hrášek. Jako vložka tentokrát poslouží hrubá krupice.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filety očistíme a pokrájíme na kousky. Cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: V hrnci rozpustíme ghí (nebo máslo a trochu oleje) a na rozpáleném tuku osmažíme kousky ryby. Přidáme nakrájenou cibuli a ještě krátce osmažíme. Krok 3: Přisypeme krupici, promícháme a zalijeme cca 1,5 litrem horké vody. Krok 4: Do polévky dále přidáme nakrájenou mrkev, polévkové koření, sůl, pepř, promícháme a vaříme do změknutí mrkve. Krok 5: Asi 5 minut před koncem vaření, přidáme do polévky mražený hrášek. Na závěr dáme do polévky nakrájenou petrželku.

TIP: Jak dobře ochutit rybí polévku

Zveřejněno 15. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rybí polévka s krupicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR6Ey

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rybí polévka s krupicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR6Ey

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z tresky, ghee, cibule, krupice, mrkev, hrášek mražený, koření polévkové, sůl, pepř mletý, petrželka

Přidat fotografie receptu