Vinná klobása na smetaně
Vinná klobása patří neodmyslitelně k vánočním svátkům. Pečená na smetaně je krásně šťavnatá a jemná. Podle chuti ji můžeme před pečením potřít česnekem, který jí dodá výraznější chuť. Klobásu podáváme s bramborovým salátem.
Postup přípravy
Krok 1: Vinnou klobásu stočíme do šneků (na jednu porci jeden šnek) a sepneme ji jehlicí, aby se při pečení nerozpadla.
Krok 2: Jednotlivé porce vyskládáme na pekáček, zalijeme smetanou a pečeme v troubě při 180 °C dozlatova, zhruba 40 minut.
Krok 3: Pro pikantnější chuť můžeme klobásky potřít utřeným česnekem nebo ochutit smetanu.
Krok 4: Klobásu podáváme dle chuti s bramborovým salátem nebo kaší.
Zveřejněno 22. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vinná klobása na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73J8y
Moje poznámka
Vinná klobása na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73J8y
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 8 minutami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 18 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 19 minutami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 20 minutami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 50 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 1 hodinou
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 1 hodinou
Medovníkové koule
Dechtochema před 1 hodinou
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 1 hodinou
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 1 hodinou
Suroviny:
klobása vinná,
smetana ke šlehání,
česnek
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.