Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása na smetaně

Vinná klobása patří neodmyslitelně k vánočním svátkům. Pečená na smetaně je krásně šťavnatá a jemná. Podle chuti ji můžeme před pečením potřít česnekem, který jí dodá výraznější chuť. Klobásu podáváme s bramborovým salátem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vinnou klobásu stočíme do šneků (na jednu porci jeden šnek) a sepneme ji jehlicí, aby se při pečení nerozpadla. Krok 2: Jednotlivé porce vyskládáme na pekáček, zalijeme smetanou a pečeme v troubě při 180 °C dozlatova, zhruba 40 minut. Krok 3: Pro pikantnější chuť můžeme klobásky potřít utřeným česnekem nebo ochutit smetanu. Krok 4: Klobásu podáváme dle chuti s bramborovým salátem nebo kaší.

TIP: Bramborový salát s majonézou podle ČSN

Zveřejněno 22. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vinná klobása na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73J8y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vinná klobása na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73J8y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
klobása vinná, smetana ke šlehání, česnek

Přidat fotografie receptu