Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruška se zmrzlinou

Měkké hrušky s vůní a chutí rumu, skořice, hřebíčku a vanilky vám učarují. Pokud jste navíc milovníky čokolády, pak je tento dezert stvořen právě pro vás – kořeněné hrušky podáváme totiž s čokoládovou polevou a zmrzlinou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme a necháme v celku. Krok 2: Vložíme je do čaje, přidáme rum, koření, cukr, citron, vnitřek z vanilkového lusku a uvaříme hrušky doměkka, asi 15 minut. Krok 3: Hrušky na talíři podáváme přelité čokoládovou polevou, posypané strouhanou citronovou kůrou, kousky ořechů, a se zmrzlinou.

TIP: Jak na krásně lesklou čokoládovou polevu

Zveřejněno 23. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hruška se zmrzlinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6XDJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hruška se zmrzlinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6XDJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, čaj černý, rum, skořice celá, koření hřebíček, vanilka, citron, šťáva citronová, cukr krystal, poleva čokoládová, zmrzlina čokoládová, ořechy, kůra citronová

Přidat fotografie receptu