Dobrota na jedničku

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Moučníky , Ostatní, Řezy 22 názorů

Suroviny

Listové těsto
750 g tvarohu
5 vajec
200 g moučkového cukru
150 g pískového cukru
1,5 vanilkového pudinkového prášku
lžíce solamylu
1/2 dcl oleje
vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh utřeme s mletým cukrem, žloutky, olejem a vanilkovým práškem. Listové těsto si vyválíme a přeneseme na studenou vodou opláchnutý plech a na něj natřeme rozmíchaný tvaroh.

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do mírného zrůžovění tvarohu, ale nedopečeme.

  3. Bílky si ušleháme do hustého sněhu, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr a lžíci solamylu. Ušlehanou směs natřeme na předpečený tvaroh a zapečeme do zrůžovění sněhu.

Poznámka

Zdroj-Vyzkoušené recepty-nové vydání od autorky Lenky Cepkové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dobrota na jedničku

  • hobllinka:Jo? Tak to mám radost!:-))

    Odpovědět

  • hobllinka hobllinka

    výbornej zmizel ani jsem se neohlídla :-p:-D

    Odpovědět

  • Klarak jéé, úplně jsem zapoměla, že tady mám takový receptík, každopádně děkuji:-))

    Odpovědět

  • Klarak Klarak

    Moc pěkné. Ukládám, posílám bodík:yes: a vyzkouším:-*

    Odpovědět

  • lucik.233 lucik.233

    jj jendo dokuť nepřeskočíš neříkej HOP nebo jak to je? 8D

    Odpovědět

  • Hani, mi sníh taky trochu klesl, je to malinko vidět myslím i na fotce, jak mám hotový moučník se zapečeným sněhem. Mrknite a tady jde taky solamyl.;-)Já bych zas ocenila, kdyby se mi ten sníh povedl křupavý, ale to bych asi musela šlehat nad parou, nevím.;-)

    Odpovědět

  • Hana B. Hana B.(neregistrovaný)

    Dělám podobnou buchtu, ale sníh mi někdy po upečení klesne. Nevíte proč? Sníh pomalu zapékám. Pak troubu vypnu a buchtu nechám v troubě. A i přesto sníh klesne - někdy se úplně proboří. Peču to ale v dortové formě. U tohoto receptu se přidává Solamyl. Myslíte, že Solamyl ten sníh udrží? Já jenom šlehám (5 - 7 bílků) s krupicovým cukrem do hustého sněhu. Děkuji za radu. Hana

    Odpovědět

  • Jendo, ne, že bych ti chtěla lichotit, ani náhodou, ale co zvládnu já, tak ty asi taky, ne? Srandisto:-)):-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, recept vypadá hodně dobře:-p:-p a domnívám se, že to bych mohl zvládnout;-). Už mám uloženo a posílám první bodík do druhé desítky;-). :-!:-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    JanoR:-)dobrota vypadá na jedničku a protože u nás tvaroh hódně můžeme,tak jí ukládám a ráda vyzkouším:-p.Boďka č.9 je už teď tvá;-).

    Odpovědět

  • Bibi, díky, vyřídím;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, vypadá to dobře, dobré to i bude a je to "rychlíková dobrůtka". Babičku pozdravuj a že jí toho přeju málo-zdravíčko, je důležité a to ostatní může přijít samo:-K. Dávám ti bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Mami, Jiřík zkusil a pochvaluje si moc :-K

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    mňam:-p:-p:yes:+5

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    tak to jsem pekla něco podobného, myslím od Topíků :-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: buchta se zapeceným snehem dobroty z tvarohu tvarohová buchta se sněhem proč klesne buchta vaření na jedničku moučník se zapečeným sněhem buchta se zapečeným bílkem tvarohové řezy se šlehaným bílkem tvarohova buchta s bílkovým sněhem řezy se zapečeným sněhem buchta s bílkovým sněhem moucniky se zapecenym snehem dobroty z tvarohem buchta ze solamylu proč solamyl proč buchta klesne listové těsto klesne řezy s tvarohem a zapečeným sněhem buchta se šlehaným tvarohem proč klesne těsto

Zapomněl/a jsem heslo