Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marokánky III - cukroví

Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Můžete, ale není nutné, nakonec zdobit čokoládou.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

8. 11. 2009 11:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 650 kJ / 2 067 kcal
Bílkoviny35,82 g
Tuky126,39 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy190,21 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Marokánky jsou stále vláčné, nejsou to jako ty z krámu - ty jsou tvrdé. Do hmoty můžete dát cokoli - veškeré ořechy, nemusí to být jen mandle. Dávala jsem i para ořechy, lískáče, co kdo má rád, ale bez slupek. Ovoce můžete dát také víc.

Jen je při pečení hlídejte, připalování jde rychle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Luccy Luccy

2. 12. 2010 19:00

na balkone se chladi posledni varka...testo výborný ani okraje se nepripalujou tolik, ale na muj vkus dooost mastne musela jsem je nechat vyplakat ne ubrousku...takze masla asi uberu...a misto mliko jsem dala pulku a dolila smetanou...jinak dobréé :-*

marunda marunda

28. 11. 2010 21:39

Jaruš, tak to mám radost, já už mám dvě várky hotové, zatím ještě máme, jsou uložený na půdě, tak se tam nikomu nechce.

Jarus87 Jarus87

28. 11. 2010 19:42

Krásný večer,poprvé peču marokánky:-8,tady je tolik receptíků ale zkusila jsem ty vaše:-).Marokánky jsou MOC výýýýýýborné:yes:,nestačila jsem ani spodek namočit do čokolády a už jsou fuč!:-D:-D.Dávám bodík:yes::yes::yes:

marunda marunda

22. 11. 2010 12:48

Simčo, to poznáš sama, až kraje začnou tmavnout, kdyby některé byly dřív, tak je vyndej a ty ostatní tam ještě nech dodělat. Pekla jsem je včera a vůbec nevím. Jen je hlídej, pak uvidíš

Simona

22. 11. 2010 11:17

Prosím kolik tak zhruba minut se pečou?Děkuju

marunda marunda

14. 11. 2010 23:07

jo? To jsem ještě neslyšela, ale zkusit bych to mohla, za to nic nedám. Právě se na ně chystám, tak příští, nebo až ten další týden.

Daniela

14. 11. 2010 18:28

Já Je dělám ze šlehačky a jsou určitě lepší, vyzkoušejte to , místo 250ml mléka koupíte 1 šlehačku 250ml, jsou pak takové mooooc dobré :-))

marunda marunda

15. 6. 2010 19:31

Petrusa666: tak to mám radost. :-)

Petrusa666

15. 6. 2010 19:02

Ahojky,tyto marokánky jsou super:-*:-*A máte pravdu jsou dlouho vláčné,prostě super:-!:yes:www.toprecepty.cz

Leona

19. 12. 2009 16:17

:-( Vůbec se mi nepovedly tvarové, celé se mi rozpadají, ale chuťově jsou výbornéééé. Nevím, co jsem udělala špatně ;-(

BarborkaS.

18. 12. 2009 22:44

vyzkouším vypadají moc dobře:-):yes:

marunda marunda

18. 12. 2009 00:12

tak to mám radost Lucko. :-))

lucie

18. 12. 2009 00:04

dneska jsem je pekla. vlastně před chvílí dopekla a už pět sežrala :-))) Jsou bombastické. Nemusím klasické kandované ovoce, dala jsem jenom sušené třešně, asi deset deka, možná ještě kapku víc a jenom mandle. Strouhla jsem tam pro vůni citrusů trochu citronové kůry...
Už nebudu hledat ani zkoušet jiný recept, dík moc. Voní po celém baráku:yes:

marunda marunda

17. 12. 2009 23:21

Lucko neboj, ztuhnou :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 12. 2009 20:44

Lucko, určitě;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marokánky placičky ze smetany marokánky recept marokánky ze slehacky vyborne marokánky jak dlouho péct marokánky marokanky marokánky ze salka jak dlouho se pečou marokánky jak péct marokánky ořechové marokánky kdy péct marokánky tvrdé marokánky dobré marokánky rychlé marokánky marokánky se smetanou cukroví marokánky na kolik stupnů péct marokánky marokánky recept se smetanou na kolik se pečou marokánky marokánky tvrdé

Suroviny: mléko, cukr krupice, máslo, mouka hladká, mandle, ovoce kandované, čokoláda mléčná

TopRecepty.cz

Marokánky III - cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAQ9