Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 089 kJ / 3 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,70 g |
Tuky | 54,40 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 678 mg |
Sodík | 471 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 724,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce (žádné oddělování bílků a žloutků) ušleháme do pěny spolu s troškou teplé vody (3-4 polévkové lžíce). Přidáme vanilkový cukr, poté normální a ušleháme na krémovou konzistenci. Přidáme trochu oleje, 3-4 lžíce medu, perníkové koření (1-2 kávové lžičky) a můžeme i trochu citronové kůry, ale není potřeba.
Krok 2: Zvlášť do misky si odebereme trochu mouky a smícháme s oběma kypřícími prášky. Teď do směsi přilijeme asi 1/2 litru mléka a začneme přisypávat samotnou mouku. Nejprve mícháme a až potom můžeme použít šlehač, ať to nemáte po celé kuchyni. Až bude konzistence trošku hustší, přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vzhledem k tomu že tohle dělám od oka, tak vám neřeknu kolik přesně mouky máte dát, ale těsto by mělo být spíše hustější, aby se nestalo, že veškerá čokoláda bude na dně plechu.
Krok 3: Když máme těsto hotové tak do něj přisypeme asi 2/3 normální čokolády na vaření, kterou si ale musíte už předem nasekat na kousíčky (žádné strouhání), ať se tím pak nezdržujete. Těsto pak vylijte na plech a posypte zbylou čokoládou.
Krok 4: Plech vymazaný a vysypaný moukou. Pečeme při 180°C asi 25-30 minut, záleží na tom kdo má jakou troubu. Ale že je perník hotový poznáte že se okraje začnou odlepovat od plechu, nicméně klidně můžete použít špejli.
Zveřejněno 13. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníková "straciatella"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZxZ
Moje poznámka
Perníková "straciatella"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZxZ
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 21 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
buchta straciatella,
perníkové koření,
straciatella buchta,
recepty straciatella,
straciatella bábovka,
jogurtová buchta,
perníková buchta s čokoládou,
straciatella s povidly,
perníková buchta,
pernikova stracietella,
perníková buchta recept,
moučník straciatella,
recepty perníkový moučník,
kokosový moučník,
pernikove prasky
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
vejce,
cukr vanilkový,
kypřící prášek,
koření do perníku,
mléko,
olej,
med,
čokoláda na vaření
Komentáře (4)