Perníkové šneky

Suroviny 20 - 25 podle velikosti

1 listové těsto (350 g)
250 g rumových perníčků nebo obyčejných
4-5 polévkových lžic mléka
2 lžíce rumu
80 g hrubě sekaných vlašských ořechů
80 g sušených nakrájených švestek
vajíčko na potření

Postup přípravy receptu

  1. Perníčky nastrouháme, nebo nasekáme na robotu a smícháme v misce s mlékem a rumem (když nemáme rumové perníčky, ubereme mléko a přidáme více rumu), směs by měla být jako hustější kaše.

  2. Listové těsto rozválíme na obdélník a víc jak 3/4 potřeme perníkovou směsí, posypeme ořechy a švestkami.

  3. Kraj potřeme rozšlehaným vajíčkem a stočíme do rolády.

  4. Nakrájíme asi na 1,5 cm plátky a dáme na plech, vyložený pečicím papírem.

  5. Navlhčenou rukou trochu splácneme, okraje potřeme vajíčkem a vrch ještě posypeme nasekanými ořechy.

  6. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Já krájím šneky nití, zůstanou krásně kulaté.

Komentáře k receptu Perníkové šneky

Tématické fráze: perníček šnek perníčky šnek šneci s perníkem perníkové moučníky recepty z listového těsta zampionovy sneci z listoveho testa šneci s ořechy rumoví šneci skořicové sneky s pernikem perníkové šneci šneky s perníkem šneci z listového těsta s perníčky perníčky šnečci perníková šneci šnek perníček perníkovy sneci s povidly a ořechy perníčkový šnek recept perníkoví těsto šnecu z perníkového těsta snek orechy a svestkami