Domácí müsli Cini Minis
Suroviny
Porce: 2 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 6 462 kJ / 1 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,23 g |
Tuky | 55,16 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 163 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 221,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Neobalené určitě vydží ve sklenici, ty obalené, nevím. Zkusím a napíšu své poznatky.:) Byla to taková moje impovizace, zatím jednou vyzkoušená, ale jsou opravdu dobré, jak k mléku tak na chroupání samotných müslí.
POKUS Č.2- Dělala jsem znovu, trošku jinak, z dvojité dávky:
Radýlkem rozřezané těsto jsem pomázla troškou mléka a posypala cukrem smíchaným se skořicí. Pekla jsem na více stupňů, cca 220C. Je to jednodušší...Doporučuju vyválet těsto co nejnižší, aby se müsli upekli co nevíc do křupava :-D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 3. 2010 20:52
tak dneska jsem to vyzkoušela. Dala jsem místo normální mouky rozmixované ovesné vločky a musím říct, že je to šíleně moc dobré. Chtěla jsem je dietnější, tak jsem je už poté neobalovala v cukru a i tak jsou výborné. doporučuji
a tímto i zavrhuji kupované od nestlé... za 70Kč je jich troška, takhle si jich za 70Kč udělám aspoň kilo
a tímto i zavrhuji kupované od nestlé... za 70Kč je jich troška, takhle si jich za 70Kč udělám aspoň kilo
2. 12. 2009 03:31
Vyborne! Delala jsem dneska "na slano", vynechala jsem cukry, misto oleje dala lzici kokosoveho tuku a pridala vic soli, a jsou to krekriky jedna radost, a navic plne vlakniny. Dalsi bodik k dobru.
21. 11. 2009 22:56
Výborné a jednoduché, na jeden plech jsem nastrouhala jablko a posypala skořicovým cukrem a zmizel v cuku letu
18. 11. 2009 08:56
dávám bodík.A z toho komentáře o omylu si nic nedělej.Máš pravdu ty.
16. 11. 2009 16:42
16. 11. 2009 13:58
Tak jsem pekla cini minis podruhé, trošku jinak, vše je napsáno v poznámce u receptu, fotky jsou také přidány nové
16. 11. 2009 12:38
Dneska se dám do nich znovu...a zkusím už před upečením posypat skořicovým cukrem.. ráno jsem si dala směs neobalených a obalených cini minis v mléce a bylo to mňamózní
16. 11. 2009 12:23
Rozhodně stojí za vyzkoušení U nás jsou cini minis v kurzu
16. 11. 2009 10:42
zkoušel je už někdo upéct? pokud ano (kromě Simči), jaké jsou?
15. 11. 2009 13:03
To kvinek: díky za tip. Používám jen třtinový cukr, med a jiná přírodní sladidla, a po přečtení tohoto a jiných článků vím, že je to dobře
15. 11. 2009 12:46
a tady přímo hodnoty minerálních látek http://biocukr.cz/bio-trtinovy-cukr.php
15. 11. 2009 12:43
Je pravda, že nepoužívání pouze bílého cukru nás asi nespasí, ale celkově se jedná o změnu životního stylu. Přesto bych podotkla, že bílý cukr (tak jako jiné rafinované potraviny) neobsahuje až na prázdné kalorie nic, což se o třtinovém cukru (samozřejmě čím větší podíl melasy, tím lépe) říci nedá. Pokud máte někdo chuť si ještě počíst o cukru a jiných sladidlech, tak můžete zde www.azrodina.cz/3024-cukr-nebo-jina-sladidla
15. 11. 2009 12:29
kvinek - ano obsahuje, ale to bychom toho museli sníst alespoň "kilo" aby se nějako projevily (obrazně řečeno)
15. 11. 2009 12:28
Iljuso, velmi děkuji, že sis dala práci s hledáním odkazu. Ano, mezi "bílým cukrem" není rozdíl, ale já mám spojen třtinový cukr s tím, který obsahuje i zbytkovou melasu a není od ní úplně odstraněn - tedy ten "hnědý", nikoli "bílý třtinový", který je levnější A pravděpodobně bych řekla, že coc-choc uvažovala stejně
15. 11. 2009 12:22
Ano, taky se přimlouvám za vysvětlení toho, že třtinový cukr není zdravější. Pokud tedy odhlédneme od toho, že žádný cukr není zdravý a měly by se používat slady a sirupy, přece jen třtinový cukr alespoň obsahuje vitamíny a minerální látky, kdežto bílý cukr nic ... Takže jsem teď velmi překvapená ...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 23 sekundami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 36 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 54 minutami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
16 receptů na domácí slané pečivo: Upečte si rohlíky, kaiserky, bagety nebo dalamánky
Jak na rychlou domácí paštiku. Víte, jak ji správně zavařit? Poradíme, čím ji okořenit a dochutit
Další recepty
Tématické fráze: domácí musli domácí ciniminis ciniminis recept cini minies ciniminis domácí musli recept domáci cini minies recept na ciniminis cinni minies musli domácí musli cukroví cini minis-skořicové müsli domácí musli na plechu recept na domácí müsli domácí mussli domácí zdravé musli cini cukroví z musli skoricove ciniminis
Suroviny: mouka celozrnná, mouka hladká, prášek do pečiva, sůl, cukr třtinový, vejce, cukr skořice, olej, mléko, cukr skořice, mléko
Domácí müsli Cini Minis
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NLEm
35 názorů