Vařila myšička kašičku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 406 kJ / 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 402 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 122,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato verze je s čokoládou. Vím, že krupičná kaše je známá klasika, ale dávám sem tento recept, jak si ji zdobí moje dcera. Pro ty, kteří neznají, o čemž trošku pochybuji, se to dělá tak, že nejprve uděláme spirálu z rozpuštěné čokolády na vaření a nebo polevy a tu pak od středu do krajů protáhneme párátkem nebo jehlou na špízy. K pohádce mládí přeji dobrou chuť.
Název receptu jsem si vypůjčila z dětské říkanky, když byly děti malé a já ji vařila, tak recitovaly :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 1. 2010 16:29
Už mám dost roků a vím, že některé mladé ba i starší maminky dobrou kašičku,pohádku mládí, neumí. Jen ať jsou zde i tyto obyčejné receptíky a ne jen samé nabubřelé. Vša ona dobrá kašička má také něco do sebe. Je moc krásně nazdobená a pak to chutná dvojnásob.
1. 12. 2009 13:40
Tak jsem se šla jen podívat a nabrat inspiraci. Asi jsem se neměla dívat na komentáře, docela odradí. Nechápu, proč tolik povyku pro NIC! Místo toho, aby ti kteří mají připomínky a také asi nějaký mindrák, byli rádi za tak krásné a tutově úžasné (chuťově) recepty, dali jen body, tak si z toho tady dělají diskusi. Možná by nebylo od věci jen bodovat, případně poslat vzkaz do schránky. Rejpalové by měli po ptakach a ti kreří umí ocenit kolikrát umělecká díla, by si přišli na své. Tento systém jen docílí, že sem přestanou přispívat lidé od kterých byste neradi přisli o jejich kulinářtví. Upozorňuji \\\"rejpaly\\\", je to pouze názor, ale vím, že těch pár zamindrákovaných se určitě ozve
Těm ostatním (a vidím, že jich je většina), přeji Krásný advent. Hedvikahttp://www.toprecepty.cz/recept/8904-varila-mysick...
Těm ostatním (a vidím, že jich je většina), přeji Krásný advent. Hedvikahttp://www.toprecepty.cz/recept/8904-varila-mysick...
1. 12. 2009 10:25
Děkuji za bodíky, jste hodní a budu ráda, když vy sami nebo vaše dětičky budou mít také nazdobené pohádky mládí. Není to nic složitého a přitom to potěší oko
30. 11. 2009 12:07
Namáčení krupičky neznám, zdobení(u dětských jídel zvlášť) je krásné.Pro mě pěkná inspirace a bod
30. 11. 2009 11:50
Krásně nazdobená kašička
29. 11. 2009 20:27
Jani, to je nááááááádhera. +6
29. 11. 2009 15:30
29. 11. 2009 14:59
Mně se také hrudky nedělaly, neměla jsem s vařením kaše problémy, ale vím, že někomu to problémy dělá a takto se jim vyhne. A také vím, že někteří po ní mají zažívací potíže i když by ji rádi jedli, a tak tím, že ji namočíme a pak posypeme skořicí, která napomáhá dobrému trávení, můžou ji jíst i ti, co ji nemohli. Chtěla jsem spojit dobré s užitečným a poradit i se zdobením, pokud by to někdo chtěl vyzkoušet.
29. 11. 2009 14:52
Iljuška, keď sypem mierne a pomaly krupicu a miešam, nerobia sa ani mne hrudky. A to namáčanie krupice som robila kedysi svojim mrňatám, večer pili riedku kašu z fľaše, tak radili múdre knihy - nechať napučať vo vode a potom variť.
A ja si asi krupicu idem uvariť...nejedla som ju už 100 rokov!
A ja si asi krupicu idem uvariť...nejedla som ju už 100 rokov!
29. 11. 2009 14:42
Iljušo, mě se u toho hrudky nedělají.
29. 11. 2009 14:42
Já ji nevařila 40 let. Už je v oblíbených, a bodík. Díky.
29. 11. 2009 14:32
ahoj Jani, to vypadá krásně, moc chválím, já ji vždy jen posypu a to je vše. Ale takto to vypadá krásně. a na ostatní se vyprdni, když se to někomu nelíbí, tak ať si trhne nohou a recepty vkládej dál. Já jsem tu taky krátce a strašně mě to baví. Fotit jídla, co se povedou. A jí se i očima, což je supr. Tak pokračuj jo?
29. 11. 2009 14:25
A dovolím si ještě jeden názor. Jsou lidé, např Petr Novotný, kteří požádají v médiích posluchače nebo diváky o recepty, které pak sami vydají a pěkně je zpeněží. Tady máme šanci mezi sebou si zdarma předáváat své zkušenosti a nápady a místo, aby to každý ocenil, tak to má efekt opačný. Říká se, že Češi jsou národ Švejků, což je určitě fajn, ale já bych přidala, že někteří mají blízko ke krtkům a že jim dělá dobře, když ryjí Ale i těm to přeji, proč ne, když je to potěší
29. 11. 2009 14:14
Děkuji za to, že jsou tu lidé s rozumnými názory. A myslím si, že tak, jako existují kuchařky, ve kterých se recepty opakují, a přesto si je lidé kupují a ještě za to platí, nikoho to nepohoršuje, že už to v jiné také je. Tady to nikoho nic nestojí a za tu dobu, kdy by měl člověk cokoliv vyhledávat a porovnávat a zkoumat, jestli to sem může dát, tak má napsaný nový recept. Je mi také líto takových žabomyších řečí a v mých vzkazech vidím, že jsou tu lidé stejně smýšlející a také i ti, kteří mi napsali, že sem raději žádné recepty nevkládají a to je myslím škoda, nemyslíte? Všichni nadáváme na přebujelou administrativu a s prominutím ptákoviny, které si na nás vymýšlejí státní úředníci, ale tady se k tomu zřejmě také dopracujeme. A poučovat? To my v našem národě opravdu umíme.
29. 11. 2009 14:06
A hlavně se nenech odradit...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 6 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 12 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 12 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 11 minutami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 17 minutami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 24 minutami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 59 minutami
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 5 hodinami
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 5 hodinami
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 5 hodinami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 6 hodinami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 7 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit nejlepší krupicovou kaši. Jednoduchý postup, u kterého se vyplatí držet receptu
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: dětské kašičky instantní kaše vlasta dětská krupice recepty dětska krupička recept dětské kašíčky recepty recept na krupičnou kaší dětské dotry dětská krupice dětská krupice recept instantní krupicová kaše vlasta dětská kasička zdobení dětských jídel od kdy můžou děti krupicovou kaši dotry dětská kašička recept dětská krupička dětská krupičná kaše od kdy dat diteti krupicnou kasi krupičná kaše recept krupicová kašička
Suroviny: mléko, krupice dětská, cukr, máslo, skořice, čokoláda
Vařila myšička kašičku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1Wk
40 názorů