Husa a kachna pečená
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů. Připravte s námi husu podle toho nejjednoduššího, ale osvědčeného receptu - pečenou, vonící kmínem!
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
U nás se jí s bramborovým knedlíkem a kysaným vařeným zelím. Ale jsou kolem Budějc vesnice, ( i někde v Č,B. ), kde se podává husa a kachna s vařeným bramborem ve slupce, oloupaným a překrojeným napůl a kysaným zelím. Jak komu chutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 12. 2009 08:32
Jsem velmi rád a TO UPŘÍMNĚ !!! za poučení, které jsem z příspěvků získal. Ale nedá mi, abych se nezeptal těch co to napsali, zda toto pasuje i na pečení HUSY,KACHNY, NE vcelku, ale jako u nás již porcovanou. TA OTÁZKA. : Ta teplota a doba i vše kolem se mi moc líbí, ale ještě jednou !! MOHU i já péci na 140 - 150°C přikryté 3 - 3,5 hod. bez otvření trouby ? Nebudu to moc vysušovat ? PROSÍM odpovězte, kdo ví JISTĚ. Budu netrpělivě čekat. Rád bych tuto vaši metodu uplatnil.Můžete i přímo do "Moje vzkazy". Dík Václav
1. 12. 2009 00:10
Drobku, nejsi sám nevzdělanej, taky to slyším poprvé
1. 12. 2009 00:02
Drobku, puška,puštička,biskup a možná ještě nějak, tak se u nás říká té části husy,kachny atd.,kde jsou uloženy mazové žlázky.Těm se někdy říká mandle,jsou 2,po každé části dolní páteře(prakticky kostrče). Snadno je najdeš.Krůty a krocani je mají také,ale větší.
30. 11. 2009 21:29
Já zrovna husokačenu peču..to voní...
30. 11. 2009 21:23
Že já sem lezu takhle na noc, přímo ji vidíma cítím ...
30. 11. 2009 17:22
Co je to puška na huse? Jsem zkrátka nevzdělanej, já si myslel že ta zůstane lovci v rukou.
30. 11. 2009 13:16
V poslední době peču taky jako bveverka tzv. Kachnu bez práce - na 120°C tak 4 hodiny přiklopené, pak odklopím a nechám zezlátnout kůžičku na 200°C. Bez podlévání a vypeče se krásná šťávička
30. 11. 2009 11:27
U nás zásadně s bosákama a kyselým zelím
30. 11. 2009 10:49
Moc se mi líbí tvá poznámka ...Dle velikosti ptáka , jako vždy,vtipné
30. 11. 2009 10:34
Dobré ráno Václave
Takhle po ránu dělat takové chutě. Dávám bodík - mňam.
Pekla jsem husu (doma krmenou) před 3 týdny. Zkoušela jsem novou vychytávku husu den předem nasolit, nakmínovat. Druhý den se dá do studené trouby bez podlití, jen s tou šťávou co sama pustila. Trouba se zapne na 130°C a 3,5 hodiny se jí vůbec nevšímáš, trouba se nesmí otevřít. Po 3,5 hodinách jsem troubu otevřela, husička úplně zlatá, masíčko se samo vykostilo, ale byla hrozně šťavnatá. Mám obyč. elektrickou troubu, pokud byste to dělali v horkovzdušné, tak by podle mého odhadu stačili 3 hodinky možná.
Takhle po ránu dělat takové chutě. Dávám bodík - mňam.
Pekla jsem husu (doma krmenou) před 3 týdny. Zkoušela jsem novou vychytávku husu den předem nasolit, nakmínovat. Druhý den se dá do studené trouby bez podlití, jen s tou šťávou co sama pustila. Trouba se zapne na 130°C a 3,5 hodiny se jí vůbec nevšímáš, trouba se nesmí otevřít. Po 3,5 hodinách jsem troubu otevřela, husička úplně zlatá, masíčko se samo vykostilo, ale byla hrozně šťavnatá. Mám obyč. elektrickou troubu, pokud byste to dělali v horkovzdušné, tak by podle mého odhadu stačili 3 hodinky možná.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 49 sekundami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 15 minutami
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 15 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 56 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 1 hodinou
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 1 hodinou
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 1 hodinou
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kachna, svíčková i frgál: Tyhle české speciality bodují v mezinárodním žebříčku nejoblíbenějších jídel světa
Jak využít hlávkové zelí? Vyrobte z něj kysané zelí nebo zeleninovou čalamádu
Nejlepší pečenou kachnu připravíme podle osvědčených receptů. Podáváme ji se zelím a s houskovým nebo bramborovým knedlíkem
Další recepty
Tématické fráze: pečená kachna pečená kachna v troubě kachna pečená pečená husa v troubě pečená kačena v troubě nádivka do husy pecena husa pečená kachna s nádivkou jak upect husu pečení kachny jak upect kachnu doba pečení husy pečená kachna v troubě s nadivkou jak nejlepe upect husu pečená kachna recept husa recept doba pečení kachny pečená husa s nádivkou nadivka do kachny husa pečená
Suroviny: husa, sůl, kmín celý, voda
Husa a kachna pečená
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QKX
25 názorů