Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 542 kJ / 2 281 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,29 g |
| Tuky | 132,62 g |
| Vláknina | 4,24 g |
| Cholesterol | 1,57 g |
| Sodík | 711 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 196,38 g |
Postup přípravy
Do misky dáme mouku, sušené mléko, sůl a vanilkový cukr a vše promícháme. Do druhé menší misky oddělíme 50 ml mléka, přidáme kakao a rozmícháme metličkou dohladka. Oddělíme žloutky a bílky.
Troubu zapneme na 170 ° C. Krok 2: Do misky, kterou lze dát nad páru, dáme zbylé mléko, přidáme olej, promícháme a umístíme do hrnce nad vodní lázeň. Vodu přivedeme k varu a obsah misky metličkou mícháme 50 vteřin a odstavíme. Přes síto vsypeme do misky moučnou směs a vymícháme hladké těsto. Postupně přidáváme žloutky a vždy po každém promícháme.
Z této směsi odebereme 6 polévkových lžic a smícháme v misce s rozmíchaným kakaem. Krok 3: Všechny bílky ušleháme do pěny, přidáme cukr smíchaný s práškem do pečiva a došleháme do pevných sněhových špiček. Ze sněhu odebereme 4 lžíce do kakaové hmoty ale necháme bez míchání stranou.
Ostatní sníh vmícháme do žloutkové hmoty, nalijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme.
Kakaovou hmotu promícháme se sněhem a přendáme do jednorázového cukrářského sáčku. Po naplnění odstřihneme špičku asi půl cm a kakaovou hmotu nastříkáme v pásech těsně vedle sebe na žloutkovou hmotu, plechem pak lehce zatřeseme. Krok 4: Pomocí držadla vařečky (použila jsem asijskou jídelní hůlku) projedeme těstem vodorovně těsně vedle sebe po celém plechu a totéž uděláme i svisle těsně vedle sebe projedeme celé těsto.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170° C 10 minut, pak snížíme teplotu na 150° C a pečeme ještě 25 minut. Krok 5: Upečené těsto necháme na plechu trochu vychladnout, přikryjeme novým papírem na pečení, vyklopíme a stáhneme papír na kterém se peklo. Tím se dostalo dospodu kakaové a nahoru žloutkové upečené těsto. Necháme úplně vychladnout a potřeme krémem . Použila jsem krém z mascarpone s 1 lžící cukru a 1 šlehačkou. Pomocí papíru svineme roládu a necháme vychladit.
Z této rolády nakrájíme15 porcí.
Zveřejněno 19. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hurikán roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPnM
Moje poznámka
Hurikán roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPnM
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
rolada tornado,
tornádo roláda,
roláda ze sušeného mléka,
roláda která se vždy povede,
zákusek hurikán,
rolada hurilan,
huricane roláda,
youtube rolády,
hurricane roláda,
moucnik hurikan,
rolada hurican,
recepty ze suseneho mleka,
roláda hurykán,
roláda hurián,
hurikalm roláda recept,
recept roláda hurican,
youtube pečeni rolady,
youtube recepty rolady,
yutube rolady,
roláda na youtube
Suroviny:
mléko,
kakao,
olej,
cukr krystal,
prášek do pečiva,
mouka hladká,
mléko sušené,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce
Komentáře (29)
Po vašem vyjádření níže jsem už péci nezkoušel.
Mně přišlo jako výzva spočítat délku a tloušťku rolády tak aby byl výsledek stejný jako ta vaše nádhera, právě proto, že to není roláda
(No, šlo by to i bez počítání: svinout těsto k sobě a zbytek odkrojit
Dnes jsem se k tomuto hotovil, ač sunaru také nemajíc
Moc mi není jasné, proč se těsto na plechu "prohrabuje" křížem
Marie Svarcova:
Vy to máte pěknější než na videu které jsem popatřil
No, možná i proto, že to není roláda v pravém smyslu slova
https://www.youtube.com/watch?v=MNyUO1Y2rv0
https://www.youtube.com/watch?v=Kxr2ojbISPQ
na mne to vykouklo jako reklama na fcb
Akorát nechápu:
"Pomocí držadla vařečky projedeme těstem vodorovně těsně vedle sebe po celém plechu a totéž uděláme i svisle těsně vedle sebe projedeme celé těsto."
(že by podél a napříč?)
Hurricane Swiss Rolll - Chocolate | Suka Suka Amel
Suka Suka Amel