Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 477 kJ / 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti.
Krok 2: Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak, aby se chytilo víčko. Aby bobule zůstaly křupavé.
Krok 3: Variantou je zalít hrozno nálevem z feferonů. V tom případě uděláme ostrým nožem u stopky křížek. Tato varianta je rychlejší, hrozno natáhne ostrost do několika dní, ale chce to pořádné feferonky, žádné kozí rohy. Pořádnou divokost.
Zveřejněno 4. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ančkine hrozno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLZo
Moje poznámka
Ančkine hrozno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLZo
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 19 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 23 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 12 minutami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 15 minutami
Míša řezy
Alena Kovarova před 21 minutami
Květáková polévka
vaclavtrnka2010 před 57 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Kucharinqqqq před 59 minutami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 1 hodinou
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 2 hodinami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 2 hodinami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
hrozno,
jak naložit hroznové víno,
hroznové víno recepty,
hrozno recepty,
recepty z hroznového vína,
hroznové víno-zavařenina,
hroznove vino s feferonkou,
hrozno recept,
zavarenina z hroznového vina,
hroznová zavařenina,
hroznove čatní,
jak nalozit domaci vino,
naložit vino,
recept na vino z hrozna,
recepty hrozno,
zavařeniny hrozno,
zavařené hrozno,
kozí rohy s hrozny,
hroznové víno zavařenina,
hrozno foto
Suroviny:
víno hroznové,
feferonka,
deko
Komentáře (15)
Pan vrchní to tam v té vinárně vyřešil šalamounsky, podává víno z Rakous. A když jsme u Rakouska, nemuselo mu být, pře sto lety jen ouzko, mohlo mu být i "hrozno" viz Slovník spisovného jazyka českého II str. 98.
Ale možná si mažete chléb másalou.
P.S. Tá fotka v profile je aktuálna?
http://www.toprecepty.cz/recept/6890-meloun--s-fef...
Miloš, díky za recept