Dušená játra s rebarborou Duszona wątróbka z rabarbarem

gmptop Kuchař: gmptop

Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

600 g drůbežích jater
2 malé cibule
3 lodyhy rebarbory
1 jablko
2 dl mléka (hrnek)
1 PL másla
sůl
pepř bílý
majoránka
mouka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistím, operu (pod vodovodním kohoutkem), zaliji 3 polévkovými lžícemi mléka. Cibuli nakrájím na perka, jablko na osminky a oloupu. Rebarboru očistím a posekám na kousky.

  2. Na pánvi rozpálím olej, orestuji cibulku, lehce posolím, přidám jatýrka, popráším moukou. Až se mouka začne přichytávat, zaliji mlékem. Podusím, až změknou.

  3. Na druhé pánvi roztopím kousek másla, přihodím jablko a rebarboru. Držím na pánvi, až mi jablka zrumění a rebarbora je tak napůl tvrdá – napůl měkká, prostě na skus. Přidám k játrům. Dokořením a přizdobím majoránkou, nejlépe čerstvou.

Poznámka

Rebarbora nemusí být jen nasladko. :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená játra s rebarborou Duszona wątróbka z rabarbarem

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Výborné.:yes: Skutočne rebarbora nemusí byť na sladko. Určite to budem robiť častejšie. ;-) Ďakujem za recept. :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: drůbeží játra s kedlubnou