

Čokoládová pěna
Suroviny 4osoby
- 100 g hořké čokolády
- 100 g mléčné čokolády
- 60 ml silné kávy (espreso)
- 5 vajec
- 100 g cukru
- 0,125 l smetany ke šlehání
- čokoládová rýže na ozdobení
Postup přípravy receptu
Hořkou i mléčnou čokoládu nakrájíme nebo nalámeme na větší kousky, rozpustíme v horké vodní lázni.
Přimícháme silnou kávu a necháme mírně vychladnout.
Žloutky oddělíme od bílků vyšleháme s 50g cukru do pěny.
Přilijeme tekutou čokoládu a důkladně promícháme.
Do čokoládového krému zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.
Z bílků a 50g cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme do čokoládové směsi.
Hotovou pěnu rozdělíme do 4 poháru, posypeme čokoládovou rýží a dáme do chladničky asi na 2 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Přeji dobrou chuť. :-) ;-)