

Hlíva v tarhoni
Suroviny
- 350 g hlívy ústřičné
- 300 g tarhoně
- 250 g libovějšího uzeného boku
- cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
Na pánvi osmahneme na malé kostičky krájený bůček, část tuku slijeme do hrnce nachystaného na vaření. Na zbytku v pánvi osmažíme krájenou cibuli a pak i kousky hlívy.
Podlijeme několika lžícemi vody a 10-15 minut podusíme.Odměříme objem suché tarhoně a připravíme si dvojnásobné množství vody.
V hrnci osmahneme tarhoňu dohněda (pokud je třeba, přidáme několik lžic oleje), přisypeme obsah pánve, zalijeme přichystanou vodou a uvaříme.
Ještě během vaření vmícháme rozetřený česnek, pepř a podle chuti dosolíme.
Na talířích můžeme sypat krájenou petrželkovou natí.
Poznámka od kuchařky
Víc nám chutná, když místo vody použiji zeleninový vývar.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hlíva v tarhoni
-
tarhoňu jsem pozbal někdy v první polovině 80 let na slovensku kde jsem studoval a cokoliv s ní je velmi dobré jídlo jako příloha je skvělá
-
tarhoňu mám ráda, je to výborná změna
-
Tarhoňa=výborný nápad!Bratři Slováci vědí jak na naše"mlsný huby".Jen jsem tarhoňu malinko povařil,zcedil,přidal trošičku uzené papriky a strčil do trouby.Když se pak smíchala tarhoňa s ostatnímy surovinami vzniklo něco výborného,2dcl červeného k tomu,všem chutnalo. Cathleen máte výborný nápady-děkuju vám
-
Pěkné
-
tarhoňu mám moc ráda
, mají ji stále v Lidlu, používám ji i jako zavářku do polévek
-
Ja by som to nevarila, ale zakryté strčila do rúry, nech sa to tam dusí. To by bola dobrota. Tým nechcem povedať, že toto je zlé, len v rúre dusená tarhoňa chutí lepšie. Inak celý postup by som nechala, je to ok.