Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 286 kJ / 3 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 277,10 g |
Tuky | 104,31 g |
Vláknina | 14,98 g |
Cholesterol | 634 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 119,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi rozpálím sádlo a na něm prudce z obou stran opeču osolená, opepřená a v mouce obalená líčka (3 minuty na každou stranu). Poté je uložím na talíř do tepla.
Krok 2: V kastrolu na sádle zpěním nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený bok a kořenovou zeleninu. Na to vložím opečená líčka.
Krok 3: Zaliji výpekem z líček, který jsem odvařil 2 dcl vína, zbytkem vína a 1 l vývaru (hovězí, lépe zvěřinový).
Krok 4: Vložím v plátýnku (nebo v čajovém vajíčku) zabalené koření a přivedu k varu. Stáhnu oheň a nechám dusit 3 hodiny. Poté opatrně líčka vyndám na teplý talíř a uložíme do tepla.
Krok 5: Z omáčky vyjmu koření. Teď do vroucí omáčky rozkvedlám zakysanou smetanu s moukou a provařím cca 10 minut. Dochutím cukrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Nechám ještě 5 minut vařit a podávám s karlovarským nebo s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 7. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lmWl
Moje poznámka
Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lmWl
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 19 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 20 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 9 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 9 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 9 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 9 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 10 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 10 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 11 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 11 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 12 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí líčka,
lička v aspiku,
hovězí bok recept,
hovězí líčka recept,
jak vypadají hovězí líčka,
hovězí bok recepty,
recept na hovězí líčka,
jak vypadají hovězí hovězí líčka,
hovezí líčka s knedlíkem,
hovězí lička s knedlíky,
hajný ze šlajfu,
hovězí líčka jak vypadaji,
hovězí na zvěřínovém koření a víně,
jak se dela líčka,
hovězí bok,
recept na lička v aspiku,
licka na prudko,
líčka s knedlíkem,
vánoční hovězí líčka na víně,
polévka z líček
Suroviny:
líčka hovězí,
bok uzený,
cibule červená,
mrkev,
petržel,
pepř celý,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
rozmarýn,
tymián,
víno červené,
vývar hovězí,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
cukr krupice,
šťáva citronová,
sádlo,
pepř
Komentáře (5)
Navic i tech sest lzic mouky mi na zahusteni stavy, kdyz pocitam ze cast tekutiny se vyvari, prijde mnoho.