Masová nádivka
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete do zlatova, uvidíte že z talířů rychle zmizí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 614 kJ / 2 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,10 g |
Tuky | 59,88 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 1,66 g |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 171,42 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2018 06:43
Jj, také to tak cítím
***
Název rcp "Masová nádivka" sice nelže, ale i tak se jedná spíše o Hlavičku...
Chápu, že letos na Velikonoce se moc kopřiv neurodilo, ale cpát sem místo něčeho zeleného (pažitky, petržílku, špenátu - kterými jsou markety přímo nacpané) zrovínka rozmarýn, je patrně z nouze necnost ale spíše ryzí lidová tvořivost...
Dovolím si ještě přípodotek k množství rozmarýny:
Rozmarýnu mám rád, rád ji do jídla používám...
Šalvěj v jídle rád nemám, a spíše než perorálně ji užívám zevně - k obkladům
Mám ověřeno, že např. rozmarýnová omáčka, nebo pudink či panna cotta ochucená rozmarýnkem v množství větším než malém a při vaření déle než pár minut, se chuťově posune do pryč. Jídlo je cítit po plesnivině a chutná po šalvěji. Dost možná i proto, že obě rostliny jsou z čeledi hluchavkovitých, ale zatímco ze šalvěje vůni rozmarýny nevymámíte, tak opačně, zvláště při přepísknutém množství a délce vaření se to stát může.
***
MiskaM:
Píšete: rozmarýn je dost aromatický,
No, právě proto
Možná se mýlím, ale výše psané je myšleno spíše jako upozornění, čeho že se možní realizátoři tohoto rcp mohou případně dočkat (5 snítek rozmarýnu DO 1,5 kg)
Patrně má vliv, kam se rozmarýnek dává: při pečení skopového dávám NA maso a POD maso násobně více rozmarýny, než je uvedeno zde v rcp při pečení brambor dávám bylinky méně, ale DO pudinku dávám max. 1 snítku/1,5 kg, a zde má na100% vliv DÉLKA tepelné úpravy.
No, nepochybuji ale, že vám chutnalo Možná i proto, že mé nerezové patro je méně nerezové než to vaše a i proto moje maličkost drobné chuťové nuance vnímá jinak...
3. 4. 2018 06:41
2. 4. 2018 23:11
2. 4. 2018 23:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 3 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 5 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: masová nádivka masove nadivky recept na masovou nádivku velikonoční nádivka délka pečení masova nadivka do kuřete nádivka masová nádivka recept recept na nádivky peceni masove nadivky masovánádivka nádivka do kuřete masová recepty kuřecí masová směs masová hlavička recept masová hlavička recept nádivka z kuřecího vařeného masa nádivka délka na pečení maso vé nádivky nádivka do kuřete masová směs masová nádivka do krůty masová nádivka recept
Suroviny: plec vepřová, bok uzený, prsa kuřecí, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř, rohlík, rozmarýn, petrželka, pepř mletý, ořech muškátový, vývar masový, vejce, bílek, máslo, strouhanka
Masová nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ1Q
4 názory