Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová nádivka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 4. 2018 21:36

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 614 kJ / 2 059 kcal
Bílkoviny202,10 g
Tuky59,88 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 2,75 g
Sůl6,42 g
Sacharidy171,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

casino

6. 4. 2018 06:43

magdalenka:
Jj, také to tak cítím:-)
***
Název rcp "Masová nádivka" sice nelže, ale i tak se jedná spíše o Hlavičku...
Chápu, že letos na Velikonoce se moc kopřiv neurodilo, ale cpát sem místo něčeho zeleného (pažitky, petržílku, špenátu - kterými jsou markety přímo nacpané) zrovínka rozmarýn, je patrně z nouze necnost:-) ale spíše ryzí lidová tvořivost...
Dovolím si ještě přípodotek k množství rozmarýny:
Rozmarýnu mám rád, rád ji do jídla používám...
Šalvěj v jídle rád nemám, a spíše než perorálně ji užívám zevně - k obkladům :-8
Mám ověřeno, že např. rozmarýnová omáčka, nebo pudink či panna cotta ochucená rozmarýnkem v množství větším než malém a při vaření déle než pár minut, se chuťově posune do pryč. Jídlo je cítit po plesnivině a chutná po šalvěji. Dost možná i proto, že obě rostliny jsou z čeledi hluchavkovitých, ale zatímco ze šalvěje vůni rozmarýny nevymámíte, tak opačně, zvláště při přepísknutém množství a délce vaření se to stát může.
***
MiskaM:
Píšete: rozmarýn je dost aromatický,
No, právě proto:-!
Možná se mýlím, ale výše psané je myšleno spíše jako upozornění, čeho že se možní realizátoři tohoto rcp mohou případně dočkat:-) (5 snítek rozmarýnu DO 1,5 kg)
Patrně má vliv, kam se rozmarýnek dává: při pečení skopového dávám NA maso a POD maso násobně více rozmarýny, než je uvedeno zde v rcp :-) při pečení brambor dávám bylinky méně, ale DO pudinku dávám max. 1 snítku/1,5 kg, a zde má na100% vliv DÉLKA tepelné úpravy.
No, nepochybuji ale, že vám chutnalo:-) Možná i proto, že mé nerezové patro je méně nerezové než to vaše a i proto moje maličkost drobné chuťové nuance vnímá jinak... :-K

magdalenka

3. 4. 2018 06:41

50 ml vývaru je pol deci. Na prvý pohľad sa to zdá k 6 suchým (nenamočeným rohlíkom napr.v mlieku) naozaj málo.

MiskaM

2. 4. 2018 23:11

casino: moc rozmarýnu? Bych řekla že málo :-D rozmarýn je dost aromatický, tak spíš je to akorát. A vývaru též je akorát ani málo a ani ani moc. ;-)

casino

2. 4. 2018 23:07

Opravdu tak moc rozmarýnu a tak málo vývaru?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: masová nádivka masove nadivky recept na masovou nádivku velikonoční nádivka délka pečení masova nadivka do kuřete nádivka masová nádivka recept recept na nádivky peceni masove nadivky masovánádivka nádivka do kuřete masová recepty kuřecí masová směs masová hlavička recept masová hlavička recept nádivka z kuřecího vařeného masa nádivka délka na pečení maso vé nádivky nádivka do kuřete masová směs masová nádivka do krůty masová nádivka recept

Suroviny: plec vepřová, bok uzený, prsa kuřecí, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř, rohlík, rozmarýn, petrželka, pepř mletý, ořech muškátový, vejce, bílek, strouhanka

TopRecepty.cz

Masová nádivka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BJ1Q