Zelnice od babičky
Recept ještě nebyl hodnocenZelí nakrájíme na nudličky a dáme vařit do osolené vody s kmínem.Do smetany přidáme cca 1,5 lžíce hladké mouky, rozšleháme a za stálého míchání přilijeme k zelí.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí nakrájíme na nudličky a dáme vařit do osolené vody s kmínem.Do smetany přidáme cca 1,5 lžíce hladké mouky, rozšleháme a za stálého míchání přilijeme k zelí.…
Jarní zelená je naše nejoblíbenější barva, a proto ji s radostí vidíme i na talíři. Barevně doladěná žlutou kukuřicí dodává nejen vitamíny, ale je i plná pozitivní…
Do zeleninového vývaru dáme vařit brambory nakrájené na kostičky.Po chvilce přidáme pórky nakrájené na kolečka, nakrájené bílé části cibulek a jemné plátky česneku.Když…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout.Z vývaru, oleje, hořčice, jemně pokrájené cibule, soli a pepře připravíme zálivku, do které namočíme na 30 minut…
Tento závin připravíme z bramborového těsta a naplníme výbornou náplní z kysaného zelí a mleté klobásy nebo uzeného masa. Závin uvaříme ve vodě a poté podáváme s…
Těsto na záviny můžeme vytvořit z různých surovin. V tomto receptu použijeme brambory do základu těsta. Jedno připravíme naslano přidáním nastrouhaného sýru do těsta a…
Tento známý pokrm můžeme připravit i ve vegetariánské verzi. Základem je namočená a rozmixovaná červená čočka, směs orestované zeleniny a výrazné koření. Vše smícháme a…
Lehce pikantní pomazánka z vařených brambor, česneku, nakládaných okurek a majonézy je moc dobrý podklad na chlebíčky a to nejen na chlebíčky se šunkou, ale i se sýrem,…
Máte chuť na uzenou polévku? Můžete ji uvařit podle tohoto receptu zase trochu jinak, než třeba znáte. Polévka obsahuje jak uzené maso, tak i brambory, kořenovou…
Smetanová česneková omáčka je jednoduchá na přípravu a zajisté vás překvapí svojí báječnou chutí. Lehce štiplavá omáčka krásně zasytí a podávat ji můžete s uzeným masem,…
Zajímavou variantou pomazánky je tato z vařených brambor. Společně se sušenými rajčaty a kořením je orestujeme doměkka. Do jemné pomazánkové konzistence nám pak pomůže…
Brambory nakrájíme na plátky a vložíme do zapékací misky.Rajčata nakrájíme na kousky, sýry nastrouháme nahrubo.Brambory opepříme a posypeme nivou a rajčaty. Smetanu…
Zajímavá úprava masa v těstíčku vám poskytne výborné jídlo. Kuřecí maso se sýrem v připravené bramborové směsi nemusíte pouze smažit, pokrm lze připravit též v troubě.…
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…
Po Velikonocích vždy přichází období, kdy konzumujeme vykoledovaná vajíčka natvrdo. Pokud vás již omrzela příprava pomazánky, tak vsaďte na tuto polévku, jejíž chuť je…
Marinované kousky krkovice se současně připravovanou přílohou jsou ideální volbou pro víkendové vaření bez přílišné přítomnosti v kuchyni. Chutné maso a ochucené…
Se zapečenými bramborami snad nikdy nešlápnete vedle. Tenké plátky brambor jsou proloženy mletým masem, slaninou, vajíčkem a cibulí. Na závěr pečení pak nahoru brambor…
Talíř horké polévky přijde vždy k chuti. Máte-li rádi mléčné polévky, tento recept je pro vás jako stvořený. Polévka z jarní cibulky, s brambory a vajíčkem, krásně voní…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky…
Polévka je grunt, mnohdy nás zasytí tak, že k obědu nepotřebujeme žádné druhé jídlo. Jarní polévka plná zeleniny přijde vždy k chuti. Navíc je rychlá na přípravu, za…
Pokud potřebujete skutečně bleskurychle připravit jídlo, zkuste náš recept na uzená kuřecí stehna na zeleninovém základu. Jsou připravená v tlakovém hrnci. Hotový pokrm…
Pečené brambory se hodí jako příloha k masu. Dobré budou ale i samotné. Pochutnat si na nich můžete s tatarskou omáčkou, nebo domácím dipem, který můžeme vylepšit…
Skvělé knedlíky, které zasytí i ty největší jedlíky. Bramborové knedlíky jsou součástí tradiční české kuchyně a doprovází různá pečená masa nebo se masem plní. Tyto jsou…