„Tvrdohlavá“ kuchyně Radka Kašpárka si vysloužila michelinskou hvězdu
Pochází z Ostravy, jeho michelinskou hvězdou oceněnou restauraci Field byste ale našli v Praze. Podnik šéfkuchaře Radka Kašpárka prestižní mezinárodní ocenění dokonce dvakrát obhájil. Zásluhu na tom jistě má i Kašpárkova „tvrdohlavá“ kuchyně, jak ji on sám rád nazývá. Jeden ze tří přísných porotců soutěže MasterChef Česko se k vaření dostal díky dědečkovi, který byl vyhlášeným řezníkem. Kašpárek se vyučil kuchařem a praxi nabíral v klasických hospodách s nabídkou hotových jídel. Po příchodu do Prahy se ovšem dostal do kuchyně pětihvězdičkového hotelu a začal se orientovat ve vysokém kulinářském umění.
Kašpárkova účast v MasterChefovi není jeho první zkušeností s televizí; v letech 2010 až 2015 byl moderátorem pořadu Co bude dnes k večeři? na televizi Barrandov, který se později přejmenoval na Kašpárku, vař! Mistr kuchař v rozhovoru pro Deník prozradil, že jako dítě měl nejraději takzvané omáčkové, neboli husté polévky, třeba zelňačku nebo bramboračku. Dnes si prý nejvíce vychutná dobře připravenou rybu nebo zajímavé kombinace vegetariánských jídel.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 9 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 11 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Výborná ořechová bábovka, kterou zvládne každý: Za dokonalou chuť vděčí jednomu snadnému kroku navíc
Láska prochází žaludkem. Dopřejte si se svým partnerem tříchodové valentýnské menu
Zapečený hermelín s bramborami: Šťavnaté a chuťově výrazné jídlo se hodí jako rychlý oběd, který hravě zvládne i začátečník