Domácí anglická slanina
Recept ještě nebyl hodnocenKváskový chleba, nadýchané loupáky, lahodné jogurty nebo sladké pralinky. To vše je už profláknutá domácí výroba. Ale co taková domácí slanina? Díky tomuto receptu máte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kváskový chleba, nadýchané loupáky, lahodné jogurty nebo sladké pralinky. To vše je už profláknutá domácí výroba. Ale co taková domácí slanina? Díky tomuto receptu máte…
Den 1.: Den dopředu si nakrájíme maso na kostky, prolisujeme všechen česnek a smícháme jej se solí. Poté vše smícháme dohromady a dáme do mísy zaležet, poklademe nahoru…
Bůček rozkrojíme na plát, který naklepeme. Osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí. Poklademe plátky uzeného bůčku, moravského uzeného, plátky česneku ze tří stroužků a…
Vepřový bůček vybalíme z PVC vaničky, ve které jsme ho koupili. Do ní nalejeme trochu sluneč. oleje, do něhož nasypeme asi dvě polévkové lžíce koření na Šašliky (koupeno…
Bôčik bez kože nakrájame na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, okorenímea potrieme prelisovaným cesnakom. Slaninu nakrájame nadrobno a vyškvaríme. Na každý plátok…
Plátky bůčku naklepeme osolíme a opepříme.Dáme do misky a dáme do lednice odležet já ho nechala dva dny.Potom klasicky obalíme v hladké mouce,rozšlehaném vejci a obalíme…
Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na…
Kůži na mase nakrojíme na mřížku,oslolíme opepříme a potřeme grilovacím kořením ze všech stran.Ve 125 gramech medu rozmícháme 2,5dcl vína a přidáme bobkové listy,pepř…
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem.Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda, kterého se už pro vás,…
Holubce, golubki, golubce, nebo i holoubky - pod těmito názvy můžeme potkat velmi chutné jídlo. Masová směs podušená v zelném, vinném či kapustovém listu může být…
Bůček dušený v kysaném zelí je spojením zdravého a chutného. Dokřupava vypečené maso vložíme na lůžko ze slaniny, zelí, jablka a koření. Takto doměkka podušené maso pak…
Snadné vepřové maso ve vlastní šťávě se hodí připravovat zejména tehdy, když potřebujete zpracovat větší množství masa a odřezků například po zabijačce. Skvěle se hodí…
Bůček opláchneme, osušíme a i s kůží nakrájíme na 8plátků cca 1,5cm silných.Přes potravinářskou folii, nebo mikrotenový sáček po obou stranách naklepeme a kůže na…
Bůček umlet s česnekem, přidat ostatní přísady a nechat uležet v chladu do druhého dne. Pak směs rozetřít na mokrý igelit, potříř hořčicí, dát smažená vejce a salám, a…
Evergreen závodních a školních jídelen, pokrm všedních i svátečních dnů. To je holandský řízek. Z namletého vepřového bůčku za doprovodu nastrouhaného sýru, vajíčka a…
Porce králíka dobře očistíme, odblaníme a omyjeme. Maso prošpikujeme stroužky česneku a narovnáme ho do pekáčku. Posypeme kořením na králičí maso, drceným kmínem a solí.…
Marinovaný, pomalu pečený bůček je opravdu šťavnatý a boule za ušima se po něm budou dělat všem vašim strávníkům. Příprava je sice delší, ale výsledek pak opravdu stojí…
Maso pokrájíme na kostky, ochutíme solí, paprikou (cca 1-1,5 lžíce), kmínem (1-1,5 lžičky) a smícháme s pokrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Zalijeme pivem, zaklopíme…
1. Bůček zbavíme kůže a kostí. 2. Nakrájíme na větší kusy čí pláty a osolíme a opepříme. 3. Vložíme do pekáče a pečeme cca 50 min na 175 °C. /V době pečení si…
Jak z vepřového masa uděláte dokonalý zlatavý poklad v podobě pečeného bůčku? Vyzkoušejte tento recept a podávejte teplé třeba s knedlíky či bramborem nebo jen tak…
Perkelt, původní maďarský pokrm, je jakýmsi příbuzným guláši. Ideálně vyvážené poměry chutí masa, cibule a koření v tomto pokrmu nám dávají československé normy.…
Jen málokdo odolá poctivé plněné paprice s rajskou omáčkou a kynutým knedlíkem. Když se navíc jedná o recept prověřený mistry kuchaři, není potřeba se obávat neúspěchu.…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.Maso orestujeme ze všech stran, osolíme,…