Frankfurtská polévka se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenFrankfurtská polévka je oblíbená napříč generacemi. Můžete jí připravit pikantnější nebo lahodně jemnou. Přihodit lze více zeleniny, ale nikdy nesmí chybět brambory a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Frankfurtská polévka je oblíbená napříč generacemi. Můžete jí připravit pikantnější nebo lahodně jemnou. Přihodit lze více zeleniny, ale nikdy nesmí chybět brambory a…
Uzená polévka je výborná v tradiční úpravě. Pokud se navíc vylepší krupicovými nočky plnými čerstvých bylinek, bude báječně chutnat. Určitě využijte sezonu medvědího…
Pokud hledáte inspiraci na snadný oběd z vepřového masa, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Lehce pikantní vepřové nudličky se zeleninou jsou vděčným pokrmem.…
Snadný celerový salát s jablky můžete připravit k snídani či svačině. Na přípravu potřebujete pár základních ingrediencí a věřte, že si pochutnáte. Celer je lepší krátce…
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kvasnice, necháme je rozpustit. Pak nalijeme 2 litry vody, v kterém jsme si nechali rozpustit kostky bujonu,…
Zeleninu očistíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme vejce a ovesné vločky.Sůl, mletý pepř a nakrájenou petrželku. Vše…
Mrkev, brambory a celer očistíme, nastrouháme na hrubé straně struhadla. Připravíme hrnec, do kterého dáme olej. Přidáme mrkev, celer a brambory, promícháme a restujeme…
Koření až na kmín, sůl a papriku vložíme do vajíčka na sypký čaj, pro pozdější snadné vytažení ze šťávy.Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky,…
Zeleninu si nakrájíme na kostičky, do hrnce si dáme půlku sádla, na něm osmažíme cibulku s česnekem jen do sklovita a přidáme ostatní připravenou zeleninu. Chvilku…
Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem. Necháme odležet v chladu cca 10 hodin. Králíka vyjmeme. Zeleninu s…
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, celer, kapustu, ke konci přidáme pokrájený česnek, 1 lžíci sl. papriky, trošku mletého kmínu, rajčata (protlak),podlejeme vodou (nebo…
Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky.V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej a máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme,…
Celer si očistíme, umyjeme a nakrájíme na hranolky, kostičky, nebo jak kdo má rád. Takto nachystaný celer vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme Dobrotu a povaříme…
Na oleji osmažíme do zlatova cibuli na plátky, přidáme cukr, krátce opečeme a dodáme mrkev, celer taky na plátky, bobkový list, jalovec a nové koření. Na konec vložíme…
Nakrajime maso na platky. Mrkev, petrzel a celer na kousky. Cesnek, jak chcete.Nakrajime cibulku a na oleji ji zpenime na pekaci na plotne. Opeprene a osolene maso…
I z celeru je možné připravit jednoduchý a výborný oběd. Stačí ho na chvíli povařit, proložit plísňovým sýrem, obalit v trojobalu a dozlatova osmažit. Rychlé jídlo,…
Silný vývar z hovězí plece a kořenové zeleniny nás v nepěkném počasí příjemně zahřeje. Podáváme ho ozdobený snítkou kopru. Pokud chceme polévku velmi vydatnou, přidáme…
Zavařené maso použijeme k přípravě rychlého pokrmu na způsob rizota. Pokud použijeme zbylou rýži, pak je to otázka několika málo minut. Přidáme zeleninu, prohřejeme,…
Bramborová polévka je tradiční české jídlo, které vyniká svou jednoduchostí a chutí. Tato sytá polévka je vyrobena z brambor, zeleniny a dochucena houbami. Díky své…
Tyto plátky jsou syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě české kuchyně. Šťavnaté maso je jemně dušené spolu s kysaným zelím, zelenými fazolkami a kořenovou…
Sýrová omáčka se zeleninou je rychlý a jednoduchý způsob, jak vylepšit chuť vašich oblíbených těstovin. Tato krémová hustá omáčka je plná intenzivní zeleninové a sýrové…
Rajčata spaříme,sloupneme a rozčtvrtíme.Pórek nakrájíme na kolečka,mrkev,cibuli a celer nakrájíme na kostičky.Špagety uvaříme.Po uvaření scedit a propláchnout studenou…
Do hrnce vložíme pokrájenou slaninu, necháme ji osmažit. Pak přidáme drobně pokrájenou cibuli a jemně nastrouhanou zeleninu. Osmahneme a přidáme hrubou mouku. Za stálého…
Pokud chceme, aby maso dušené vcelku mělo pěkný tvar, stáhneme ho kuchyňským provázkem. Maso osolíme a opepříme, posypeme kmínem. V pánvi rozehřejeme olej a maso na…