Rychlá celerová pomazánka s kysanou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenSvěží a křupavá pomazánka, taková je tato celerová se sýrem. Celer nastrouháme čerstvý, takže nám dodá celé pomazánce skvělou chuť. Doplníme jej zakysanou smetanou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Svěží a křupavá pomazánka, taková je tato celerová se sýrem. Celer nastrouháme čerstvý, takže nám dodá celé pomazánce skvělou chuť. Doplníme jej zakysanou smetanou,…
Maso dáme do studené vody (tím bude vývar silnější). Chceme-li maso na omáčku, dáme do vařící vody (maso se zatáhne a zachová šťavnatost). Přidáme celý pepř (v sítku),…
Mrkvu pokrájame na hranolky, celer na 1 cm kúsky, cibuľu na drobno, sušené paradajky na menšie kúsky, polovicu slaniny na kocky, druhú polovicu na plátky. Morčacie…
Bůček, papriky, cibuli, rajčata a celer nakrájejte na menší kusy. Vše, včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku.…
Hovězí srdce očistíme od blan a žilek a rozpůlíme. Pořádně omyjeme a vložíme do hrnce s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme do měkka.Měkké…
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Krůtí krky a žaludky dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce / nebo do tlakového hrnce/. Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit společně s cibuli, česnekem a kořením. …
Žampiony očistíme, osušíme, odkrojíme nožičky a vydlabeme vnitřek. 16 kloboučků necháme na špízy, ostatní pokrájíme na plátky do polévky. Oba sýry nastrouháme. Kloboučky…
Z kohouta uvaříme silný vývar, což trvá asi 2 hodiny v papiňáku. Do vývaru nakrájíme maso z prsou a zavaříme zeleninu a bylinky. než zelenina změkne, tak si připravíme…
Cizrnu uvaříme ve vodě s octem do měkka. Nejlépe vaříme v tlakovém hrnci, může to trvat necelé dvě hodiny. Raději ji během varu zkontrolujeme, každá cizrna je jiná. Kdo…
Tradiční obložené chlebíčky v retro stylu jistě potěší každou návštěvu. Plátky veky namažeme bramborovým salátem, ozdobíme kornoutky z plátkového sýra, majonézou,…
Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a mírným varem…
Silný vývar z vepřových kostí s kapáním, vonící po libečku, přijde vhod v pošmurných zimních a podzimních dnech. Plný talíř horkého vývaru vás příjemně zahřeje, zasytí a…
Špek nakrájíme na klínky a dáme do mrazáku. Kuřecí prsa napíchneme špičatým nožem a zmrzlým špekem prošpikujeme.Osolíme a potřeme olejem smíchaným s lžičkou limetkové…
Do dvou litrů studené vody dáme krk,omytou cibuli i se slupkou,očistěnou mrkev ,petržel a celer v celku,4 celé stroužky česneku,sůl,libeček,všechno koření a dáme vařit…
Předem uvařené a zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Filé necháme mírně povolit a nakrájíme ho na kostky. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme na…
Panenku prošpikujeme proužky špeku, osolíme, opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a maso opečeme. Opečené maso vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, přidáme…
Fazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc. Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme…
Jazyky vložíme do horké vody. Jednu cibuli nakrájíme na kolečka a společně s bobkovým listem přidáme k jazykům, osolíme, a necháme asi hodinu vařit. Jazyky opláchneme…
Do vyšší pánve dáme vyškvařit špek, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme.Zasypeme paprikou a přidáme všechnu zeleninu nahrubo nastrouhanou s kořením.Až zelenina…
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme.Očistený zeler a mrkvu uvaríme do mäkka vo vode.Zemiaky pretlačíme cez mriežku do misy a zmiešame so salámou a…
Zázvor očistíme, nakrájíme na menší kousky a přes lis na česnek nadrtíme. V míse promícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme mírně osolená líčka a dáme přes noc…
Z očištěného celeru nakrájíme 6 plátků cca 0,5 cm hrubých. Hermelín rozkrojíme na 3 plátky. Z celerových plátků vykrojíme kolečka přibližně velká jako sýr. Salám…
Na boršč má každá rodina vlastní recept, jiný je ruský ze třech druhů masa bez rajčat a protlaku a jiný ukrajinský s masem vepřovým. Tato verze je chutná i zcela bez…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Špagety marinara: Základem jsou čerstvá rajčata, voňavé středomořské bylinky a troška parmazánu, přípravu lehce zvládne i začátečník
Chybí vám léto a dovolená u moře? Příchuť Řecka vám na talíři připomene musaka
Domácí jablečné müsli tyčinky: Voňavá dobrota pro děti i jejich maminky