Celerová pomazánka s nádechem česneku
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchá celerová pomazánka voní česnekem a se základem z jogurtu a pomazánkového másla poslouží jako zdravá svačinka. Stejně dobře bude chutnat na jednohubkách či…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchá celerová pomazánka voní česnekem a se základem z jogurtu a pomazánkového másla poslouží jako zdravá svačinka. Stejně dobře bude chutnat na jednohubkách či…
Mezi tradiční česká štědrovečerní jídla rozhodně patří smažený kapr s bramborovým salátem. Dozlatova osmažený kapr je na povrchu pěkně křupavý a s trochou vychlazeného…
Rybí polévku připravujeme nejčastěji ke štědrovečerní večeři. Základem jsou rybí hlavy, odřezky masa, vnitřnosti a zelenina, z nichž připravíme silný vývar, zahuštěný…
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek nadrobno, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a papriku na plátky (proužky).Na rozpáleném sádle opečeme…
Řepu a celer uvaříme doměkka (zvlášť, celer je mnohem rychleji měkký), řepu oloupeme a obojí nastrouháme. Nakrájíme najemno cibuli a spolu se smetanou (majonézou,…
Nakrájíme špek na úzké špalíčky, trošku seřízneme – dáme do mrazáku, aby šel pak zapíchnout. Maso řádně odblaníme. · Prošpikujeme - dlouhým úzkým nožem propíchneme maso…
Pomazánky mají všestranné využití, hodí se na svačinu, k večeři i jako pohoštění pro přátele. Navíc můžeme vybírat z mnoha druhů. V této si pochutnáme na spojení uzeného…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Do vývaru dáváme nejdříve hlívu. Postupně veškerou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a necháme vařit.Když je zelenina…
Cibuli, 1 mrkev, 1 petržel a polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky a na části másla orestujeme dozlatova. Citron zbavíme kůry a spolu s kapary nasekáme a přidáme k…
Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce…
Mrkev, petržel a celer oškrábat a nastrouhat na jemno. Nastrouhanou zeleninu orestovat na másle, zalít vodou, osolit a dát vařit. Květák rozebrat, stačí na velké kusy,…
Z hovězího masa, cibule, koření a bujonových kostek uvaříme vývar. Maso vyjmeme, vývar scedíme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Mrkev, celer,…
Droby vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl, koření a pozvolna vaříme do měkka.Vývar scedíme, postavíme na zdroj tepla, přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli, česnek a…
Fazole a hrách si namočíme přes noc. Ráno luštěniny slijeme, přisypeme čočku, zalijeme 1 a 1/2 litrem vody a vaříme do změknutí. Mezitím si očistíme zeleninu a nakrájíme…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, brambory po očištění na manší kousky, česnek na plátky, kapustičky na půl a na ozdobu můžeme některé nechat celé, zeleninu kterou použijete…
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou…
Smetanová omáčka plná zeleniny se může stát zpestřením vašeho jídelníčku. Pokud preferujete hladké omáčky, stačí po uvaření zeleninu rozmixovat, přepasírovat a možná už…
Protože by tahle dobrota z kořenové zeleniny a smetany neměla zůstávat jen nedělní záležitostí, máme pro vás tip na její zrychlenou verzi se sekanou. Vše připravíte v…
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou,…
Hranolky jsou oblíbenou přílohou. Tyhle jsou zdravější pečenou verzí a také skvěle křupou. K tomu ještě provoní celou kuchyň. Celerové odkrojky, můžeme ještě zpracovat…
Použijte jako vložku do polévky superpotravinu - quinou. Výživová hodnota polévky se zvýší a chuť nebude nijak ošizena. Spíš naopak. Zařaďte quinou do svého jídelníčku i…
V sychravých dnech patří na stůl silný hovězí vývar. Tento z našeho receptu získává 10 bodů z deseti možných. Je silný, plný zeleniny a chuti bylinek. S drobnou…
Pokud se chystáte pozvat rodinu na sváteční oběd, takhle jelení kýta je pro tuto příležitost jako stvořená. Pomalu pečené maso s omáčkou z kořenové zeleniny, divokého…