Jasmínová rýže s kuřecím masem a brokolicí
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Vložíme ho do hrnce, přidáme kořeni dle chuti a zalijeme trochou vody, aby bylo maso potopené. Maso vaříme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Vložíme ho do hrnce, přidáme kořeni dle chuti a zalijeme trochou vody, aby bylo maso potopené. Maso vaříme do…
Omytá a osušená křidélka rozpůlíme v kloubu a odřízneme špičky(ty necháme do vývaru).Mouku smícháme se solí, pepři a česnekem. Křidélka v ochucené mouce obalíme.Vejce…
Hranolky jsou oblíbenou přílohou. Tyhle jsou zdravější pečenou verzí a také skvěle křupou. K tomu ještě provoní celou kuchyň. Celerové odkrojky, můžeme ještě zpracovat…
Šťavnaté masové kuličky, plné výrazných koření a bylinek, se skvěle doplňují s ostrou a pestrou zeleninovou směsí, která dodá každému soustu správný říz. Tento pokrm je…
Šťavnatá vepřová panenka s jemně nasládlou brusinkovou omáčkou a křupavými cuketovými placičkami. Skvělé víkendové menu, které potěší i náročnější strávníky. Příprava…
Máte rádi grilovaná kuřata, ale přemýšlíte, jak na ideální propečení a křupavou kurčičku? S tímto receptem toho snadno dosáhnete. Pivní plechovka, bude sloužit jako…
Penne s rajčatovou omáčkou a opečenou salsicciou nabízí skvělou kombinaci pikantního masa, jemně aromatických bylinek a těstovin. Pokrm je rychlý, snadný na přípravu a…
Ze surovin zpracujeme pružné těsto. Je-li suché, přidáme trochu oleje. Troubu předehřejeme na 190°C a plech vyložíme pečícím papírem. Těsto vyválíme na pomoučněném…
Uvařte gnocci dle návodu na obalu (ty mé trvaly pouhé 3 minuty od bodu varu a doporučuji nepřekračovat doporučenou dobu vaření, neb ty rozvařené noky se budou špatně…
Krůtí stehýnka osolíme a posypeme česnekem. Slaninu nakrájíme nadrobno. Do hlubšího pekáčku dáme trochu másla, na něj položíme maso a posypeme kmínem.Podlijeme,…
Rajčatová omáčka s mletým masem je lahodné jídlo, které je ideální pro různé druhy těstovin, jako jsou špagety, penne nebo tagliatelle. Tento pokrm kombinuje bohatou…
Hledáte nápad, jak připravit ten pěkný bůček, co se na vás smál z vitríny v obchodě? Pak ho zkuste pěkně naložit do bylinek a pomalu upéct. Věřte, že s tímhle receptem…
Brynza, slovenský národní poklad a pomazánka z ní, má svoji typickou a nezaměnitelnou ostřejší chuť. Můžeme ji podávat jako zdravou večeři s pečivem a čerstvou zeleninou…
Naklepané, jemně osolené kuřecí řizky vložíme na noc do marinády z podmáslí, steakového koření (nešetříme) a dvou lžiček sušeného česneku. Na rozpáleném oleji a…
Krkovičku jemně naklepeme a po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při pečení nekroutila.Připravíme marinádu a každý plátek masa marinádou na jedné straně…
Kuchyně amerického jihu je známá vydatnými pokrmy ovlivněnými evropskou, indiánskou, africkou i mexickou kulturou. Ochutnejte její snad nejtypičtější jídlo: smažené kuře…
Vyzkoušejte skvěle poskládaný salát z vařené červené řepy, doplněné červenou cibulí, jablky a nivou. K dochucení vyzkoušejte rafinovanou kombinaci opražených…
Krásně zlatavé kuřecí řízky potěší kdykoliv, ať už ke slavnostnímu obědu, nebo v chlebu jako svačina na delší cesty. Maso obalené v trojobalu, pomalu upečené v pečence,…
Rychlé nudle s masem a zeleninou jsou skvělou volbou pro všechny, kdo hledají chutné, vyvážené a snadno připravitelné jídlo. Takto pikantně ochucené maso, křupavou…
Zapečené, nebo smažené veky, pokryté tuňákovou směsí, se přidáním bylinek a koření promění během chvilky v dokonalou teplou večeři nebo pohoštění. Dobře chutnat budou i…
Treska po mlynářsku je tradiční český pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a zároveň lahodnou chutí. Treska, obalená v mouce a smažená dozlatova, je podávána s…
Kostky filé necháme na půl rozmrazit a překrojíme na trojúhelníky. Osolíme a opepříme. Strouhanku smícháme s nastrouhaným sýrem a libečkem. Vejce rozšleháme s mlékem a…
Maso naklepeme, okořeníme, pomažeme lehce smetanou a necháme minimálně 2 hodiny odležet. Uděláme ne moc husté těstíčko a maso v tom protáhneme. Obalíme v nadrcených…
Brambory oloupeme a menší necháme vcelku, větší rozpůlíme. Dáme je vařit do dostatečně slané vody a vaříme cca 10 minut. Měly by zůstat poloměkké.Máslo rozpustíme a…