Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi bramboráky a řízky? Zkuste tyto chutě zkombinovat a připravte kuřecí maso v bramborovém těstíčku s česnekem a majoránkou. Zlatavé řízky si můžete vychutnat s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte rádi bramboráky a řízky? Zkuste tyto chutě zkombinovat a připravte kuřecí maso v bramborovém těstíčku s česnekem a majoránkou. Zlatavé řízky si můžete vychutnat s…
Výborné špagety připravíme do půl hodiny a zvládne to i začátečník. Stačí k tomu konzervovaný tuňák, ančovičky a rajčatová omáčka. Díky feferonce bude jídlo pěkně…
Bramborové halušky s vůní česneku jsou sytým a levným jídlem z dostupných surovin. Doplňte je o kousek smažené slaniny, restovanou cibulku a kysané zelí a získáte…
Říkáte si, že taková jednoduchá věc, jako jsou bramboráčky, vás nemůže ničím překvapit? Omyl. V tomto receptu najdete tvarůžky, zakysanou smetanu a bramborové placky se…
Dobře připravená sekaná pečeně je oblíbené jídlo. Lze ji ozvláštnit a zlehčit přidáním méně obvyklých komponentů. Strouhaný sýr, sezonni cuketa a vždy dostupná mrkev se…
Dobrou tlačenku koupíte u řezníka, nebo si ji můžete připravit doma. Inspirujte se tímto receptem a zpracujte vepřové maso a vnitřnosti do typicky české pochoutky. S…
Z vařených brambor můžete připravit spoustu různých pokrmů, třeba smažené bramborové klobásky, které jsou krom brambor také plné uzeného masa a zeleniny. Jejich příprava…
Nedělní oběd pro bohatýry se může skládat z pořádného kusu vepřového, knedlíků a podušeného zelí. Maso nakořeňte a nechte ho odležet. Pak teprve tepelně upravte. S…
Toto jídlo připravíme snadno z pár surovin a přesto je to opravdová lahůdka. Jemný květák pěkně ladí se sýrovou omáčkou, kterou ho přelijeme. Na závěr ho ještě ozdobíme…
Snad nejoblíbenější zabíjačkovou pochoutkou jsou jitrnice. Připravit z nich můžeme skvělou pomazánku, kterou podáváme na křupavých očesnekovaných topinkách, posypanou…
Lahodné brokolicové karbanátky se sýrem jsou skvělou volbou pro lehký oběd, nebo zdravou svačinu. Jsou křupavé na povrchu, jemné uvnitř a plné chuti díky kombinaci…
Do velkého hrnce se studenou vodou dáme vařit hlavu, lalok, nožky společně s novým kořením, bobkovým listem a solí. Obsah hrnce vaříme pomalu do úplného změknutí, tedy…
Ač nemáme moře, obliba darů moře u nás stoupá. Pro svou velmi rychlou přípravu jsou oblíbené zejména krevety. Jejich maso je jemné a lahodné, kombinovat je můžete…
Staročeská pikantní drůbeží játra s fazolemi jsou sytým a chutným pokrmem, který spojuje tradiční ingredience s výraznými kořením. Tato lahodná kombinace jemných jater a…
I když na první pohled tak nepůsobí, je vepřový jazyk opravdovou delikatesou a jedním z nejlepších kousků vepřového masa. Připravte jej jednoduše, osmahnutím na sádle s…
Snad jednou z nejvíc oblíbených českých polévek je bramboračka, jejíž chuť utváří nejen brambory, ale i houby a kořenová zelenina. Talíř syté polévky vám svojí vůní…
Rychlé, lehké a plné exotických chutí! Čínské nudle se zeleninou připravované ve woku vás okouzlí svou křupavou zeleninou, voňavým kořením a lahodnou omáčkou. Skvělá…
Opracované maso a žampiony nakrájíme na větší kostky. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky.Rozpustíme sádlo, přidáme slaninu a po chvíli cibuli. Vše restujeme do zlaté…
Těstoviny jsou vynikajícím spojením svěží chuti a intenzivního aroma. Sušená rajčata přidávají pokrmu sladce kyselý nádech, zatímco rozpuštěná Niva dodá krémovou a…
Brokolice s bešamelem chutná výborně, můžeme ji také doplnit těstovinami a získat plnohodnotný pokrm, který skvěle poslouží jako večeře nebo oběd pro celou rodinu. Stačí…
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Svěží jarní období vybízí k vaření s čerstvými bylinkami. Využijete je i v tomto receptu na vepřovou roládu s bylinkami a slaninou. Je krásně šťavnatá, s výraznou chutí…
Zapečené těstoviny patří mezi klasická jídla, která připravujeme ve dny, kdy nemáme moc času. Inspirujte se receptem z československých norem, kde jsou suroviny přesně…